Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YERLi MALI HAFTASI KUTLANDI

YERLi MALI HAFTASI KUTLANDI

Her yıl ülkemiz genelinde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ?Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası ilçemizdeki okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk İlkokulunda Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası büyük bir coşku ile kutlandı.
Atatürk İlkokulu 4-İ sınıfı öğrencileri "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı coşkuyla kutladı. Hafta dolayısıyla okulda düzenlenen etkinliklere 4-İ sınıfı öğrencileri haftanın önemi hakkında yapılan sunumu izlediler. Haftanın anlam ve öneminin anlatıldığı sunumun arkasından öğrenci anneleri tarafından yapılan ev yemekleri ile pasta ve börekler hep birlikte tüketildi.

Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artırma, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamak olan haftada, Atatürk ilkokulu 4-İ sınıfı öğrencileri de tutumlu olmanın ve yerli malının önemi hakkında bilgi sahibi oldular. 4-İ sınıfı öğrencilerinin amacı bu bilinci tüm arkadaşlarına kazandırmak ve yerli mala olan ilgilerini artırarak Türk malı malzemelerine teşvik etmek, bu şuuru küçük yaşta kazanmalarını sağlamaktır.

Sınıf öğretmeni Nazmi Kılıç ise, “Bu haftanın önemini sınıf içerisinde tüm öğrencilere etkili bir şekilde anlatmaya çalışmak için velilerimizin hazırladığı yiyeceklerin tamamı yerli malı olmasına özen gösterdik. Biz öğretmenler yerli malının önemini çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle pekiştirmek istiyoruz. Ayrıca dikkat çekmek istediğimiz diğer husus sağlıklı beslenmenin yolu yerli malından geçmektedir.” dedi.
Sınıfta öğrencilerin getirdiği yiyeceklerini büyük bir iştahla yedikleri dikkatlerden kaçmadı.