Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YENİ STAD YASAKLARINA DİKKAT!

YENİ STAD YASAKLARINA DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere gönderilen genelgeye göre stadyumlarda alınacak tedbirler çok daha fazla artırıldı. Stadyuma artık selfie çubuğu, fotoğraf makinesi bile sokmak yasak.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 81 il valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı ´Spor Müsabakalarının Güvenliği´ konulu genelge gönderdi. Genelge ile taraftara yeni yasaklar getirildi. Müsabakaların güvenli bir şekilde sonuçlandırılması, valiler ve emirlerindeki kolluk kuvvetlerinin sorumluluğuna verilen genelgede spor müsabakalarında alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:

VALİLİKLER KONTROL EDECEK
Müsabaka öncesinde stadyum içerisine alınacak pankart ve benzerlerinin spor ahlakına aykırı resim ve yazı içerip içermediği kontrol edilecek. Valiler, belediye başkanları, kolluk amirleri gibi kamu görevlileri müsabakalarda tarafsızlığa uygun şekilde hareket edecek. Deplasmana gidecek taraftar gruplarının ilk hareket ettiği il valiliğince kontrol edilmeleri sağlanacak. Bu taraftarlar, taraftar grubu liderleri ve kulüplerin taraftardan sorumlu yöneticileri ile koordinasyon kurularak araçları ve eşyaları suç unsuru ve sahaya sokulması yasak malzemeler bakımından kontrol edilecek. Seyahat edecekleri araç bilgileri, taraftar grubu liderlerinin iletişim bilgileri güzergah üzerindeki il valiliklerine anında bildirilecek. Aynı kontroller güzergah üzerinde bulunan valilikler ve müsabakanın oynanacağı il valiliğince de şehir girişlerinde yapılacak.

´SELFIE ÇUBUĞU, FOTOĞRAF MAKİNESİ, ELEKTRONİK SİGARA...´
Özel güvenlik görevlilerince, 6222 sayılı Kanunda spor alanına sokulması yasak olan ruhsatlı dahi olsa ateşli silahlar ile esasen bulundurulması yasak olan diğer silahlar, her türlü kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddelerin, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin ve ilgili federasyonun belirlediği esaslara aykırı olarak alkollü içecekler, çevreyi kirletebilecek veya müsabaka düzenini bozabilecek bozuk para, şemsiye, fotoğraf makinası, selfie çubukları, elektronik sigara vb. materyallerin müsabaka öncesinde spor alanında bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. Bunların spor alanlarına sokulmasını ve müsabaka alanına atılmasını önleyecek tedbirler alınacak.
Samsun Haber