Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YAZARLARIMIZ, SOHBET VE İMZA GÜNÜNDE

YAZARLARIMIZ, SOHBET VE İMZA GÜNÜNDE

Gazetemiz yazarlarından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık ile Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; ?Yazar-Okur Buluşmaları?nda iki ayrı günde öğrencilerle bir araya gelip sohbet ettiler, kitaplarını imzaladılar.

Gazetemiz yazarlarından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık ile Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; Samsun Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi´nin Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde organize ettiği ?Yazar-Okur Buluşmaları?nda iki ayrı günde öğrencilerle bir araya gelip sohbet ettiler, kitaplarını imzaladılar.

21 Mart Pazartesi günü Kütüphanecilik Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; öğrencilere kitap sevgisini aşılamak, istedikleri kitaba daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan kitap sergisi gezildi. Daha sonra okulun konferans salonunda öğrencilerle bir söyleşi yapan Eğitimci-Yazar Yılmaz İmanlık; burada okumanın önemi, yazmak, yazarlık gibi konularda öğrencilerin sorularını cevapladı. Söyleşiden sonra yazarımız, yeni çıkan romanı Kır Çiçekleri´ni imzaladı.

22 Mart Salı günkü programda ise Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Yazarımız, öğrencilere bir yazar-şairin edebi şahsiyetinin nasıl oluştuğuna ve kültürel anlamda nasıl beslendiğine dair ipuçları verdi. Öğrencilerle köyde geçen çileli çocukluğundan, ilkokul yıllarından ve okumaya olan aşkından hüzünlü ve ibret verici anılar paylaştı. Onlara zorluk ve çilelere karşı sabırlı olmalarını, düzenli okumalarını ve ?Asım´ın Nesli?nden olmak için çok çalışmalarını tavsiye etti. Öğrencilere ?Güllerimi Ver Anne? isimli şiirini dinletip ?Düştü? isimli şiirini okudu. Salonda çok duygulu anlar yaşandı.

Ahmet Sezgin: ?Üniversite öğrenciliğimiz döneminde aynı evi paylaştığımız çok değerli bir dostumun müdürlüğünü yaptığı bir imam-hatip lisesinde, kendi şehrimde, üstelik bir şehidimizin adını taşıyan bir okulda gül yürekli öğrencilerin yüreklerine dokunmak çok önemli ve anlamlıydı benim için. ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli deneme kitabımı imzalarken çok değerli öğretmen ve öğrencilerle tanışıp sohbet etmekten büyük mutluluk duydum. ?Yazar-Okur Buluşmaları?nı organize eden çok değerli Edebiyat Öğretmeni Sakine Kandemir Hanıma, Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Rahmi Sekme Hocama, ilgilerini esirgemeyen kıymetli öğretmen ve sevgili öğrencilere çok teşekkür ederim.? dedi.