Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YAZARIMIZDAN ÇARŞAMBA KONFERANSLARI

YAZARIMIZDAN ÇARŞAMBA KONFERANSLARI

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin; Çarşamba İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Çarşamba Anadolu Lisesi ile Çarşamba Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine 12 Nisan Cuma günü "Şahsiyet ve Ahlak Eğitimi" konulu 2 konferans verdi.

Ahmet Sezgin; konferanslarında "şahsiyet, kişilik, kimlik" kavramıyla birlikte sevgi, saygı, vefa, merhamet, adalet, kul hakkına riayet, sözünde durma, nezaket, iyilik, edep, sabır, şükür gibi ahlaki değerlerden bahsetti. Asrısaadet döneminde Peygamber Efendimiz (sav) ile dört büyük halifenin örnek hayatından; liyakatli ve adil olan büyük padişahların güzel ahlakından bahsetti.
"Güllerimi Ver Anne" isimli şiirini video klipiyle birlikte dinlettiren Ahmet Sezgin;
konferans sonunda Mehmet Akif´in "Zulmü Alkışlayamam" şiiriyle Necip Fazıl´ın "Sakarya Türküsü" isimli şiirini okudu. Program sonunda da bir grup öğretmen ve öğrenciye "Aşk Medeniyetine Yolculuk" isimli deneme kitabını imzaladı.
M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin, bu iki konferans ve imza günüyle ilgili şöyle dedi: ?Bu anlamlı 2 programı organize eden Çarşamba İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ibrahim Sezer Hocama; bizimle yakından ilgilenen Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş Hocam ile Çarşamba Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Yard. Orhan Ankaralı Hocama; Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesindeki programın güzel düzenlenmesinde emeği olan Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Esra Ketenci, Engin Altun ve Yılmaz Ergin isimli değerli meslektaşlarıma; konferansımıza katılan eski öğrencim Seval Kayabaşı ile çok değerli İbrahim Altun Hocam ve eşine; programımızı aşkla dinleyen ´Asım´ın nesli´ne çok teşekkür ederim.?