Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

YAĞMURA RAĞMEN GÜREŞLER NEFES KESTİ

YAĞMURA RAĞMEN GÜREŞLER NEFES KESTİ

Salıpazarı ilçesinde düzenlenen 4.Karacalar, Muslubey Yağlı Güreş Şenlikleri yapıldı.

Muslubey Mahallesi şenlik alanında Salıpazarı Belediyesi ve Karacalar Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen yağlı güreş etkinliklerine, Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Belediye Başkanı Halil Akgül, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, Ak Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Samsun Milletvekili Adayı Erdem Okan, MHP İlçe Başkanı Cavit Yıldırım, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı İş Adamı Şaban Top ile çok sayıda güreş sever katıldı.
Yoğun yağmura rağmen bir an olsun ara verilmeden devam eden müsabakalar protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Pehlivanlar 11 boyda kol bağlayarak kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlığa uzanan isim ise finalde Hüseyin Şahinal´ı yenen Şaban Yılmaz oldu.


BAŞPEHLİVAN ŞABAN YILMAZ
Aralarında Şaban Yılmaz, Hüseyin Şahinal, İsmail Erkal, Murat Gençtürk, Mahmut Kavakçı, İbrahim Katkıcı, Nadir Takı, Ahmet Serbest, Emre Erkal, Ünal Kahraman gibi başpehlivanların da bulunduğu 116 güreşçi kispetlerini giyerek 11 boyda kol bağladı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde baş pehlivanlık için final müsabakasında Şaban Yılmaz ve Hüseyin Şahinal ile karşı karşıya geldi. Rakibine üstünlük sağlayan Şaban Yılmaz başpehlivanlığa uzanan isim oldu.

AĞALIĞI İBRAHİM KAZANÇ ALDI
Salıpazarı Yağlı Güreşlerinde ağalık yarışlarında ise Muslubeyli İş Adamı İbrahim Kazanç 26 bin lirayla yeni güreş ağası oldu. Kazanç ağalığı Metin Erdoğan´dan devraldı.


GÜRSOY, ?DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR?
Karacalar Mahalle Muhtarı ve Güreş Komitesi Başkanı Erol Gürsoy ? Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Yağlı güreşlerimiz yağmura rağmen büyük ilgi gördü. Katkı sağlayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Amacımız Ata sporumuz güreşi genç nesillere sevdirmek ve özendirmektir. Ancak 4 sezondur maddi anlamda gerekli desteği göremiyoruz. Salıpazarı halkımızın desteğine ihtiyacımız var.?dedi.