Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAYMAK 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

VALİ KAYMAK 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Vali Omsam Kaymak ?24 Temmuz basın bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 109´uncu yıldönümü´ nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Basın kuruluşları ve çalışanları, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, aynı zamanda demokrasimizin de  en büyük güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Basın, bir milletin ortak sesidir? sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. 

Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir.Bu düşüncelerle, ?24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 109´uncu Yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.