Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ÜMİTLER BİR BAŞKA BAHARA KALDI

ÜMİTLER BİR BAŞKA BAHARA KALDI

Samsun Süper Amatör Ligi´nde 2018-2019 sezonunu, 50 puanlı Yolspor´un önünde 51 puanla ikinci olarak tamamlayan Termespor, BAL (Bölgesel Amatör Lig)´e yükselme maçı oynamaya hak kazanarak Termeli futbolseverleri sevindirmişti.

Samsun Süper Amatör Ligi´nde 2018-2019 sezonunu, 50 puanlı Yolspor´un önünde 51 puanla ikinci olarak tamamlayan Termespor, BAL (Bölgesel Amatör Lig)´e yükselme maçı oynamaya hak kazanarak Termeli futbolseverleri sevindirmişti.
Termespor´un rakibi, Lâdik Belediyespor´du. Lâdik ekibi, BAL Ligi 4. Grubu 45 puanla 4. sırada tamamlamasına rağmen, Samsun takımları arasında ikinci sırada kaldığından statü gereği baraj maçı oynaması gerekiyordu.
28.04.2019 Pazar günü saat 14.30´da oynanan yükselme maçını; Ertuğrul Yılmaz, Sinan Akdeniz ve Umut Türkeş hakem üçlüsü yönetti. Adem Karakaya´nın 4.hakem olarak görev yaptığı maçı Termespor şu kadro ile oynadı:
1.Ömer Seis (90+3: SK), 55.Emrah Sağıroğlu, 4.Doğan Çakırtaş, 5.Hüseyin Kaya, 3.İlker Tuşcan, 8.Ümit Güven, 10.Yunus Uzun (Dk: 82 Birol Can Karataş), 34.Alper Küçük (Dk: 73 Faruk Yıldızbaş), 77.Anıl Sağır (Dk: 67 Sönmez Yıldırım), 97.Mesut Can Özen ve 99.İsmail Gökçe (Dk: 45 SK).
Daha 8. dakikada Mesut Can Özen, kafa ile attığı şık golle Termespor´u 1-0 öne geçirdi. Golün şokunu atlatamadan Lâdik Belediye ikinci golü kalesinde gördü. 11. Dakikada Alper Küçük yerden bir vuruşla topu filelere göndererek Termespor´u 2-0 öne geçirdi. Hiç kimse böyle durumu beklemiyordu. Termeliler ümitlenmişti. Lâkin Lâdik Belediyespor maçı bırakmak niyetinde değildi. Nitekim 25. dakikada penaltıdan ve 39. dakikada S. Enes Kılıç´ın ayağından bulduğu iki golle beraberliği sağladı ve devre bu gollerle 2-2 sona erdi.
İkinci yarıda sahada başka bir Termespor ve yine başka bir Lâdik Belediyespor vardı. Lâdik Belediyespor; Mehmet Konuşuk (Dk 61), Cihan Ak (Dk 65 ve 68) ve Emre Aydoğan´ın (Dk 76) golleri ile bir anda durumu 6-2´ye getirdi. 79.dakikada hakem bir kere daha penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada ilginç bir olay yaşandı. Lâdik Belediye, genç oyuncusu Safa Eryurt´u oyuna aldı ve penaltıyı onun atmasını sağladı. Safa da topu ağlara göndererek durumu 7-2 yaptı.
Uzatma dakikalarında Lâdik´in bir topu ağlara gittiyse de, ofsayt gerekçesiyle hakem golü geçerli saymadı. Bu dakikada nedendir bilinmez Termespor kalecisi Ömer Seis hakeme itirazdan sarı kart gördü. Maç ta Lâdik Belediyespor´un 7-2 üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Lâdik Belediyespor, BAL´de oynamaya devam ederken, Termespor´un BAL ümitleri bir başka bahara kaldı.
Sosyal medyadaki paylaşımları ile taraftarlar; şampiyon olamasa da ligi ikinci bitirerek yükselme maçı oynamaya hak kazanan ve kendilerine bu heyecanı yaşatan futbolculara teşekkür ettiler ve ?Canınız sağ olsun. İnşallah gelecek seneye? dediler.