Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TRAFİKTE AĞIR BİLANÇO

TRAFİKTE AĞIR BİLANÇO

134 kişi öldü, 839 kişi yaralandı

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Sedat Kır, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarında son 5 yılın en ağır bilançosunun gerçekleşerek 134 kişinin öldüğünü 839 kişinin yaralandığını söyledi
Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İl Temsilcisi Sedat Kır, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarının bilançosunu hatırlatarak, sürücü eğitimine önem verilmesi gerektiğini savundu. Kır, "Maalesef bu kurban bayramında da o korkutucu trafik kazalarına engel olunamadı. 9 günlük tatilde 134 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu sayı son 5 yılın en ağır bilançosu." dedi.

SÜRÜCÜ HATALARI
Tüm tedbirlere rağmen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilemediğini söyleyen Kır açıklamasında şunları söyledi: "Ne tedbir alırsanız alın, ne kadar cezai işlem uygulayın maalesef yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarına engel olunamıyor. Bu da bayramlardaki trafik kazalarının detaylıca incelenmesini ve çıkacak neticelere göre uygulamalara geçilmesini gerektiriyor. Ne yollara ne de denetimlere artık bahane bulunamaz. Bahane bulunacak kişiler sadece sürücülerdir. 2010 yılındaki 9 günlük bayram tatilinde ölen vatandaşların sayısı 122`ydi. Bu rakam bu yılki Kurban Bayramı tatilinde 134`e çıkarak artış gösterdi. Sürücülerin bilinçsizce hareketleri ve aceleci davranışları bu kazalara davetiye çıkarıyor. Bundan sonraki trafik ile ilgili çalışmalarda tamamen sürücüler üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Kurban Bayramındaki kazaların ana unsuru aşırı hız. Yolların iyileştirilmesi ve duble yola çevrilmesi sürücülerin aşırı hız isteğini körüklemektedir. Aşırı hızda bayramlarda bu istenmeyen trafik kazalarını meydana getirmektedir. Ancak yaralanan vatandaşlarımızın sayısı 2010 yılında 5 bin 223 iken, sayı 839`a kadar geriledi."