Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERMESPOR´DA ERKEN ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI

TERMESPOR´DA ERKEN ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI

Samsun Süper Amatör Ligde ilk 9 haftanın lideri Termespor, geçtiğimiz hafta sonu ligin güçlü takımlarından 3.sıradaki 1930 Bafraspor´u misafir etti. Maçtan 3-1 galip ayrılan Termespor, takibini sürdürdü.

Gerek seyirci sayısının fazlalığı ve gerekse alınan güvenlik önlemleri, maçın önemini anlatmaya yetiyordu. Her zamanki kapıdan kartını göstererek rahatlıkla stada giren muhabirimiz bile, bu defa güvenlik görevlisi tarafından sıkı bir sorgudan geçirildikten sonra ancak görev yerine geçebildi.
Erdem MERTOĞLU, Bülent ULUDOĞAN ve Sezgin ŞAHBAZ hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı.
1.Ömer SEİS, 2.Emrah SAĞIROĞLU (Kp), 3.İlker TUŞCAN, 4.Mert ÇAKIR, 5.Receb YILDIZ, 6.Ümit GÜVEN, 7.İsmail GÖKÇE, 8. Mesut Can ÖZEN, 9.Faruk YILDIZBAŞ (90+4: Mert Kemal ÇEPNİ), 10.Sönmez YILDIRIM (83:SK), 11.Ceyhun BÜKE (72: Mertcan EROĞLU).
Maç normal seyrinde devam ederken, 7. dakikada Yunus Uzun´un sol çaprazdan çektiği şutun, kalecinin müdahalesine rağmen kalecinin solundan ağlara gitmesiyle Termespor 1-0 yenik duruma düştü. Beraberlik için ataklarını sıklaştıran Termespor, aradığı golü 45+2´de Ceyhun Büke ile buldu ve soyunma odasına 1-1 beraberlikle girmeyi başardı.
Aynı oyuncunun 62. dakikada kaleye sağdan yaklaşıp çektiği şutta, top kalecinin kapattığı köşeden ağlarla buluşunca Termespor 2-1 öne geçti. 1930 Bafraspor beraberlik için çok uğraştı. Hayli de fırsat yakaladı, ancak beraberlik golünü bulamadı. Herkes, bir kazaya gelmeden maçın biran önce bitmesini beklerken, hakemin oyuna 6 dakika eklemesi, seyredenleri tedirgin etti.
Maçın bu sonuçla biteceği sanılırken 90+5´te Mesut Can Özen sağ çaprazda önünde bulduğu topu düzeltti, sert vurdu ve top ?bize göre- kalenin sağından doksan tabir edilen köşeye gitti. Bu güzel gol seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Maç da Termespor´un 3-1 galibiyeti ile son buldu.
Maçtan sonra seyirciler futbolcuları şeref tribününe çağırdılar ve ?Şampiyon Termespor? tezahüratları ile sevgi gösterilerinde bulundular. Seyircilerden emekli öğretmen Seyfi Günaçtı, ?Henüz daha ligin ilk devresi bitmemişken şampiyonluk şarkıları söylenmesini tehlikeli buluyorum ve bunun oyuncuları rehavete sürüklemesinden endişe ediyorum? dedi.
Bu arada önceki yıllarda Termespor´da top koşturan Termeli Esat Rafet Çavuşoğlu´nun, 1930 Bafraspor´un başında kaptan olarak sahaya çıktığı görüldü. Hbr: