Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME´DE KILIÇ DÖNEMİ BAŞLADI

TERME´DE KILIÇ DÖNEMİ BAŞLADI

31 Mart yerel seçimlerinde, AK Parti Cumhur İttifakı´ndan ´Belediye Başkanı´ seçilen Ali Kılıç, mazbatasını alarak göreve başladı.

Cumhur İttifakı AK Parti Terme Belediye Başkan adayı olarak yerel seçimlere giren ve aldığı oylarla belediye başkanı seçilen Ali Kılıç, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Terme İlçe Seçim Kurulu´na giderek 5 Nisan Cuma günü mazbatasını aldı.
Mazbatasını alan Kılıç ve yönetimi daha sonra, Ak Parti İlçe Binasına geçerek burada basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında ilk sözü Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Ar aldı.
31 Mart yerel seçimlerinin ilçemize, Samsun´a, ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden İbrahim Ar ?Bir bayrak yarışı olan belediye başkanlığını Şenol Kul´dan devranlan Ali Kılıç´ın bu bayrağı daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum. Beş yıllık görevini tamamlayan Şenol başkanımıza da bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum. Bizlere hakkını helal etmesini istiyorum.?dedi.

ŞİMDİ BAYRAK DEĞİŞİMİ ZAMANI
Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu´ndan aldığı görevi beş yıl süreyle en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade eden Şenol Kul ise ?Eksiklerimiz illaki vardır. Bunların Ali Kılıç ve ekibi tarafından tamamlanacağını düşünüyorum. 2014 yılında Ali başkanla çıktığımız bu yolda, beraber yürüdük. Şimdi bayrak değişimi zamanı geldi. Onurla gururla taşıdığım bu bayrağı, Ali Başkana teslim ederken onun bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağını inanıyorum. Bundan sonra geçmişi unutmadan ama geçmişe de dönmeden tüm Termelilerin ?ama´sız, ?fakat´ız Ali Kılıç´ın yanında olmaları gereklidir. Çünkü Terme böyle kazanır.?dedi.
Görev süresince bireysel bir olay yaşamadığını da belirten Kul, ?Hakkaniyetle yaptığım görevimi devrederken, İhtiyaç duyulduğunda, zaman gözetmeksizin yeni yönetimin ve Termelilerin yanında olacağım. Hakkınızı helal edin.´´ dedi.


İYİMİZİ DE KÖTÜMÜZÜ DE SÖYLEYECEK DOSTLARA İHTİYACIMIZ VAR
Son konuşmayı ise yeni belediye başkanı Ali Kılıç yaptı.
Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinin mimarlarının, sandık müşahitleri, 70 gün boyunca sahalarda birlikte dolaştığı ekibi, gönüllerine dokunarak duasını aldığı insanlar, kadın ve gençlik kolları ile Termeli hemşerileri olduğunu söyledi.
Şenol başkana yaptığı tüm hizmetlerden dolayı da teşekkür eden Kılıç ?Gözü arkada kalmasın. Terme ile birlikte hareket edeceğiz. İyi işler yaptığımızda iyi diyen dostlarımız olduğu gibi, yanlış ya da eksik yaptığımız işlerimizde de bizi uyaran dostlarımıza ihtiyacımız var. Ancak o zaman bu sorumluluğun üstesinden gelebiliriz.
Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; tevazu, samimiyet, gayret. Ayrıştırıcı olmadan, siyasi görüşü ne olursa olsun, yetmiş üç bin kardeşimizin gönlünü kazanmayı hedefliyorum. Ötekileştirmek değil, kucaklama vaktidir.
Ben ve ekibim ve AK Parti ailesi hepinizi kucaklıyor, hizmet yapmak gayretiyle Rab´bimin bize yardım etmesini diliyorum. Herkese teşekkür ederim.?dedi.

BELEDİYEDE DEVİR TESLİM TÖRENİ
Ak Parti binasındaki basın açıklamasının ardından Kılıç ve yeni yönetimi Terme Belediye binasına geçti.
Burada yapılan törende eski belediye başkanı Şenol Kul, yeni başkan Ali Kılıç´a belediyenin temsili anahtarını teslim etti.