Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME´DE ÇELTİK TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

TERME´DE ÇELTİK TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

?Samsun ilinin çeltik yetiştiriciliği ile ilgili problemlerin belirlenmesi ve üreticilere uygulamalı olarak yeni geliştirilen çeltik çeşitlerinin tanıtılması? isimli Terme´de tarla günü düzenlendi.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Terme Ziraat Odası Başkanlığı İşbirliğiyleYürütülen "Samsun İlinin Çeltik Yetiştiriciliği İle İlgili Problemlerin Belirlenmesi ve Üreticilere Uygulamalı Olarak Yeni Geliştirilen Çeltik Çeşitlerinin Tanıtılması" isimli Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında 20 Eylül Salı günü Terme´nin Ortasöğütlü Mahallesinde Tarla Günü düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını Terme Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yetkin Karamollaoğlu yaptı.
Karamollaoğlu, ?Çeltikte tohum arayışında olan çiftçilerimize kaliteli tohumun üretilmesi, çeltikte verimin arttırılması konusunda yardımcı olan Samsun Tarım Araştırma Enstitü görevlilerine İl Tarım ve ilçe Tarım müdürlüğü ekiplerine ve ayrıca bahçesini denemek için yardımcı olan örnek çiftçi Ali Bülbül´e teşekkür ederim. Ziraat Odası olarak bu tür etkinlikleri daha değişik konumlarda yapmayı planlıyoruz. Bugün bizi onurlandıran tüm misafirlerimize ve çiftçilerimize tekrar teşekkür ediyor yeni sezonun hayırlı uğurlu ve bol bereketli olmasını diliyorum.?dedi.

Terme Ziraat Odası Başkanı M. Yetkin Karamollaoğlu, Önder Çiftçi Ali Bülbül, Enstitü Müdürü Dr. Kibar Ak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı tarafından yapılan konuşmalardan sonra Proje Yürütücüleri Serkan Yılmaz ve Melih Enginsu tarafından çeltik tarlaları gezdirilerek çiftçilere ve katılımcılara yerinde çeltik çeşitleri hakkında detaylı bilgiler verildi ve bir parselde biçerdöver ile sembolik hasat yapıldı.

Tarla Gününe Enstitü Müdürü Dr. Kibar AK, Samsun GTH İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, OMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Sezer, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Enstitü Bölüm Başkanları ve teknik personelleri, Şube ve İlçe Müdürleri ve teknik personelleri, Terme ve Çarşamba Ziraat Odaları Başkanları, Üretici Birlikleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Temsilcileri, komşu İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden yayımcı personel, teknik elemanlar, tarım danışmanları, özel tohumluk firmaları ve çok sayıda üretici katıldı.

Programın sonunda etkinliğe katılanlara Terme Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tavuklu Pilav ikram edildi.