Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME MYO DIŞ TİCARET'TEN SAMSUNPORT'A GEZİ

TERME MYO DIŞ TİCARET

Türkiye'mizin kuzeyden dışa açılan en önemli ihracat - ithalat kapısı olan Samsunport' u, Terme MYO Dış Ticaret Bölümü mesleki teknik gezi kapsamında ziyaret etti.

    Türkiye'mizin kuzeyden dışa açılan en önemli ihracat - ithalat kapısı olan Samsunport' u, Terme MYO Dış Ticaret Bölümü mesleki teknik gezi kapsamında ziyaret etti. Geziye Müdür Doç.Dr. Erol TERZİ, Dış Ticaret Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldılar.
    Gezi hakkında bilgi veren Terme MYO Müdürü TERZİ "Dış Ticaret firmalarına inanılmaz destek veren; gümrük, lojistik, depolama, konteyner, ulaştırma, tedarik, finans, ...,vb alanlarda faaliyet gösteren Samsunport, günlük milyonlarca iş hacmi ve milyar tl lik paranın döndüğü bu bölge, Türkiye'nin öncülerinden. Öğrencilerimizin nitelikli birer eleman olarak yetişmesi, mesleki yeterliliklerinin artması sadece okul içi eğitim ile değil sahadaki ilgili kurumlar/firmalardaki işyeri eğitimi ve stajları ile dahada pekişmektedir. Bu anlamda MYO'lar, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetişmesinde çok önemli yer tutmaktadır. Bunun için de sanayi bölgeleri ve firmalar ile çok daha yakın işbirliği yapmak, öğrencilerimizin meslek uygulamalarını geliştirmek istiyoruz. Bugün bizlere eşlik eden, çok değerli teknik ve mesleki bilgiler veren Samsunport çalışanı İsmail Özkayalar'a, gümrük bölgesine girişimize izin veren Samsun Valiliği'mize ve OMÜ Rektörlüğü'müze çok teşekkür ediyorum."dedi.