Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME TAEKWONDO DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU

TERME TAEKWONDO DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Türkiye Taekwondo Federasyonu´nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 11-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara Keçiören´deki Taha Akgül Spor Salonu´nda yapıldı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu´nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 11-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara Keçiören´deki Taha Akgül Spor Salonu´nda yapıldı.
Şampiyonaya 72 ilden 1.900 erkek, 1.400 ´ü bayan olmak üzere toplamda 3.300 sporcu katılıyor. Erkek ve bayanlarda 9´ar sıklette düzenlenen şampiyonada mücadele eden 3 bin 300 sporcu ile katılım rekoru kırdı.

MADALYA YAĞMURU
33 Kg Bayanlarda Hasret Şahin Türkiye Şampiyonu olurken 33 Kg Erkeklerde Mehmet Efe Kaya Türkiye İkincisi, 30 Kg Erkeklerde Berat Kurt Türkiye Üçüncüsü olarak eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attılar.
"Bu başarımızı çok çalışarak, bilinçli ve bilimsel çalışarak, her maçtan ders çıkararak, sabırla merdivenleri tek tek çıkarak elde ettik. Madalyayı değil kalıcı başarıyı hedefledik. 1-2 sporcu üzerine yoğunlaşmak yerine takım olmayı seçtik.
Bunların hepsini 50 metrekare salondan Terme´den çıkardık. İnşallah bu çocuklar yıllarca Bayrağımızı dalgalandıracak.

?HASRET GERÇEK BİR ŞAMPİYON VE GURURUMUZ?
Şampiyon sporcuyu 7 yaşından bu yana yetiştiren ve elde ettiği büyük derecelerdeki en büyük pay sahibi olan, antrenörü ve aynı zamanda Öğretmeni olan Murat ÖZDEN yarışma sonrası basına yaptığı açıklamada şunları söyledi. ?O gerçek bir şampiyon ve şehrimizin gururu. Bu genç yaşında inanılmaz bir kariyerinde sahibi. 2016 yılından bu yana her yıl Şampiyon oldu, 3 Türkiye 2 Avrupa 1 Uluslararası 1 Dünya Başkanlık Kupası Şampiyonu olarak şimdiden inanılmaz bir kariyer elde etti. En Büyük hedefimiz ise olimpiyat madalyası. Allah sağlık verirse bu hedefe ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız. Hasret çok özel bir yetenek ve çok özel bir sporcu. Onun gibi bir Öğrencim olduğu içim kendimi çok şanslı hissediyorum.

MİNİK BEDENLER KOCAMAN YÜREKLER
Takım olmak demek, aynı değerleri paylaşıp ortak bir hedefe kilitlenmek demektir. Başarılı olmak için maddi imkânlar, nitelikli insanlar, güçlü bir lider ve şans gereklidir ama takım üyelerini birbirine bağlayacak bir ?amaç birliği? yoksa başarılı olmak mümkün değildir. Amaç birliği sadece bir hedefe kilitlenmekle elde edilmez. Hedefe varmak, bir performans ölçütüdür. Amaç ise bir insanın veya bir takımının bir hedefe ulaşmasının arkasında yatan nedenle ilintilidir. Hedefler ölçülebilir ama amaç ölçülemez. İyi bir takım sadece iyi oyuncularla değil, onları birbirine bağlayan görünmez bağlarla oluşur. Bende bu bağlamda gerçek bir takım olan Terme taekwondo ailesine teşekkür ediyorum. Hepiniz Harikasınız.
Şampiyonada mücadele eden tüm öğrencilerimiz çok iyi performans gösterdiler. Madalya alan ve alamayan tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum.
Bizlere destek olan yanımızda olan dualarını eksik etmeyen herkese öğrencilerim , velilerim ve Terme Taekwondo ailesi adına çok teşekkür ediyorum.?dedi.