Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

TERME ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

18 Mart Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü, 18 Mart Cuma günü Terme Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Törene, Kaymakam İlyas Gün, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Hacı Gülman, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Çelenk töreninin ardından Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi´nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı´na geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Esra Öztürk yaptı. Konuşmanın ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise şöyle;

KOMPOSİZYON DALINDA
Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Seyide Nefise Kul birinci,
İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu öğrencisi Melisa Nur Bodur ikinci,
Hüseyin Mescit Ortaokulu öğrencisi
Sıla Küçük üçüncü,

ŞİİR DALINDA
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Güdü birinci,
Sakarlı Ortaokulu öğrencisi
Sude Nur Elay ikinci,
Terme İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hamza Kaya üçüncü,

RESİM DALINDA
İTO Şehit Korhan Koç Ortaokulu öğrencisi Nermin Turan ikinci,
Şeyhli Ortaokulu öğrencisi Yağmur Çakmak üçüncü oldu.

Ödül töreninin ardından Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisine geçildi.
Tiyatro gösterisi seyirciler tarafından büyük ilgi görürken gerçeği aratmayan oyunlar izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Açılan Türk bayrağı altında çekilen hatıra fotoğrafının ardından seyirci ve öğrencilere Çanakkale menüsü dağıtılması ile program son buldu.