Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME BİR DEĞERİNİ DAHA YİTİRDİ

TERME BİR DEĞERİNİ DAHA YİTİRDİ

Terme´nin sevilen siması Ali Karaçuha, 25 Temmuz Perşembe günü 94 yaşında vefat etti.

Terme´nin sevilen siması Ali Karaçuha, 25 Temmuz Perşembe günü 94 yaşında vefat etmiş olup, aynı gün öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Terme Aile Kabristanlığına defnedildi.
1926 Terme doğumlu, Ali Karaçuha hayata veda etti. 1910´ yılında Alucra´dan Terme´ye gelen aile, burada gelişti, büyüdü. Terme´nin Fiskobirlik Caddesinde ikamet eden Ali Karaçuha, dürüst ve güvenilir bir esnaf olarak yaşantısını sürdürdü.
Zahirecilik mesleğiyle iştigal ederken çocuklarını hayata hazırladı. İdris Karaçuha´nın çocuğu olarak dünyaya gelen Ali Bey, Terme´nin iyi bir evladı idi.
Terme Çayının buz tuttuğu dönemlerde amcası Nuri Karaçuha´nın, buzları kırıp o suyla yıkandığı söylenir. Ali Bey bir dönem Terme Belediye encümeni ve başkan vekilliği yapmıştır.
İyi bir okuyucu olan Karaçuha, son üç yıla kadar her Çarşamba günü gazetemize uğrar, gazetesini kendi elleriyle alırdı.
Ali Karaçuha´nın çocukları Nuri Karaçuha eczacı, İrfan Karaçuha Veteriner Hekim, küçük oğlu Fahri Bey Makine Mühendisi ve kızı Emine Karaçuha Yılmaz Peyzaj Mimarı ve torunları Arif Emre Terme´de Eczacı, Ali Can Ortapedi Travmatoloji Uzmanı, Ali Fuat Kalp Damar Cerrahı, Oğuz Tahir Elektrik Mühendisi olarak hizmet vermektedir.
Kendisine Allah´tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.