Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME 3. KEZ BEYAZA BÜRÜNDÜ

TERME 3. KEZ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Terme´ye uzun yıllar sonra 3. defa kar yağdı.

ESKİ KIŞI YAŞADIK

Özellikle 70 yaşı üzeri vatandaşlar, 30 yıl öncesine kadar böyle kış yaşamadığını belirtirken, ?Aslında bu yıl yaşanan kış, mevsim normallerine göre yaşanması gereken. Fakat mevsimlerin değişmesiyle birlikte yaklaşık 30 yıldır kışı da değişik yaşıyoruz. Kasım ayı gelince kış geldi derdik kar yağardı. Ve her yıl 3 kez kar kendini gösterirdi. Zamanla havaların ısınmasıyla mevsimler de değişti. Bırakın karı havaların ısınmasından kışın ağaçlar çiçek açar oldu. Bu yıl yağan karla toprağımız havalandı, kabardı. Bu yılın çok bereketli geçeceğini tahmin ediyoruz.?dediler.

ÇOCUKLAR EĞLENDİ
Kar yağışını fırsat bilen çocuklar, arkadaşları ile birlikte kartopu oynayarak karın tadını çıkarttı.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden alının bilgiye göre Terme´de önümüzdeki hafta sonuna kadar yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

BUZLANMA OLAYINA DİKKAT
Terme ve çevresinde kar yağışının yer yer yoğun olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşlarımız yola çıkmadan araçlarının tüm kontrollerini yapmalı ve kış lastiklerinin mutlaka takılı olması gerekmektedir.

VATANDAŞLARA DON UYARI
Aynı zamanda yüksek kesimlerde yoğun kar, etkisini gösterirken alçaklarda buzlanma ve don olayları etkisini gösterdi.
Su sayaçlarının dondan zarar görmemesi ve vatandaş-ların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sayaçların, bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması ve dona karşı hassas olan sayaçların, açıkta kalan tesisatların uygun şekilde (kalın yün kumaş, battaniye, izocam, boru kılıfı vb. malzemeler ile sıkıca sarılarak) muhafaza altına alınması, ayrıca varsa muhafaza kutularına talaş veya saman doldurularak sayaçlarını korumaları gerekmektedir.