Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TARİHÇİ-YAZAR MUSTAFA ARMAĞAN, TERME´DE

TARİHÇİ-YAZAR MUSTAFA ARMAĞAN, TERME´DE

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan; Terme´de Belediye Kültür Merkezi´nde 17 Mayıs Salı günü saat 11´de öğrencilerle, saat 18´de de halkla "Asım´ın Nesli" konulu söyleşide bulunup kitaplarını imzaladılar. M. Armağan´ın ?Asım´ın Nesli? isimli söyleşi ve kitabına

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan; Terme´de Belediye Kültür Merkezi´nde 17 Mayıs Salı günü saat 11´de öğrencilerle, saat 18´de de halkla "Asım´ın Nesli" konulu söyleşide bulunup kitaplarını imzaladılar. M. Armağan´ın ?Asım´ın Nesli? isimli söyleşi ve kitabına Termeli öğretmen ve öğrenciler tarafından çok büyük bir ilgi olduğu gözlendi.

Terme´deki öğrencilere tarih şuuru ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Terme İmam-Hatip Ortaokulu´nun koordinatörlüğünde, Terme Ortaokulu ile birlikte Terme´deki liselerin tamamının katıldığı projeyle Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan´ın "Asım´ın Nesli" kitabı 500´den fazla öğrenci tarafından okundu. Bu vesileyle aynı öğrenciler, Mustafa Armağan´ı dinleyip kitaplarını imzalatmış oldular. Mustafa Armağan; aynı gün Terme İmam-Hatip Ortaokulu ile Terme Erkek İmam-Hatip Lisesi´nde öğrencilerin sorularını cevaplandırıp kitaplarını da imzaladı.

Terme Ortaokulu Müdürü Celal Kurt: ?Mustafa Armağan´ın Asım´ın Nesli isimli kitabının okutturulması projesine gönül ve emek veren okul idarecilerini; Yetkin Danacı, Hayati Öztürk, Ahmet Sezgin, Faruk Yaşaroğlu, Uğur Baştan, Yakup Şahin, Mehmet Türkan, Mehmet Terzioğlu başta olmak üzere duyarlı eğitimcileri, Asım´ın nesli olacak öğrencileri, Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan Bey´i yürekten tebrik ediyorum.? dedi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni-Yazar Ahmet Sezgin de: ?Yüzlerce öğrenci, bu proje vesileyle hem Mehmet Akif´i ve onun özlediği nesli temsil eden Asım´ın özelliklerini bu kitapla daha iyi öğrenmiş oldular, hem de önemli bir tarihçimizi dinleyip eserini okuyarak tarihimize, edebiyatımıza daha fazla ilgi duymaya başladılar. Bu anlamlı projeye vesile olan, destek veren idealist idareci ve eğitimcilere, duyarlı öğrencilerimize, Tarihçi Mustafa Armağan´a çok teşekkür ederim.? dedi.