Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TAEKWONDOCULARDAN 2020´YE ALTIN TEKME!

TAEKWONDOCULARDAN 2020´YE ALTIN TEKME!

Taekwondo 4. WT Başkanlık Kupası´nın beşinci gününde Türk taekwondocular 4´ü altın 7 madalya kazananırken, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanlar elde etti.

Antalya´da 66 ülkeden 2094 sporcunun mücadele ettiği 4. WT Başkanlık Kupası heyecanı beşinci gün müsabakalarıyla devam etti.
Beşinci günde, büyük bayanlar kategorisinde müsabakalar yapılırken, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için iddialı isimler mücadele etti. 8 sıklette yapılan müsabakalarda bayan taekwondocular 4´ü altın, 2´si gümüş ve 1´i bronz olmak üzere 7 madalya kazandı.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için 20 puan veren organizasyonda 46 kiloda Ruhat Akalın, 49 kiloda Merve Dinçel, 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ve 62 kiloda İrem Yaman altın madalya kazandı. 53 kiloda Zehra Döşüçukur ve 73 kiloda Nafia Kuş´un gümüş madalya elde ettiği organizasyonda 57 kiloda Tuğba Yılmaz bronz madalyanın sahibi oldu.
Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli taekwondocu İrem Yaman, 2019 yılına iyi başladığı için mutlu olduğunu söyledi.
İrem Yaman, ?Bu müsabakalar asıl amacımıza ulaşmamız yolunda çok önemli. Kendimi geliştiriyorum ve yeniliyorum. Bu sene dünya şampiyonası var. İkinci kez dünya şampiyonu olmayı ve bunu başaran ilk Türk kadın taekwondocu olmak istiyorum. En büyük amacım olimpiyat şampiyonluğu. Bu doğrultuda burada kazandığımız puanlar çok önemli? diye konuştu.
Son dönemde iyi bir çıkış yakalayan genç taekwondocu Merve Dinçel ise, ?Çok mutluyum. Çalışmalarımın karşılığını almaya başladım. Amacım dünya şampiyonasında ülkemi temsil edebilmek. Önümde birçok hedef var. İleride adımın en iyi şekilde hatırlanmasını istiyorum. Ali Şahin hocamla birlikte bu hedeflerime yürüyeceğime inanıyorum? ifadelerini kullandı.
4. WT Başkanlık Kupasının son gününde büyük erkekler kategorisinde müsabakalar yapılacak.