Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?ŞİİR, MÜZİK VE KÜLTÜR ŞÖLENİ? MUHTEŞEMDİ

?ŞİİR, MÜZİK VE KÜLTÜR ŞÖLENİ? MUHTEŞEMDİ

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Terme Belediye Kültür Merkezi´nde tarihî bir ?Şiir, Müzik ve Kültür Şöleni? gerçekleştirildi.

Edebiyat Öğretmeni-Şair-Yazar Ahmet Sezgin´in organize edip sunduğu şölende ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması? yapıldı. Öğrenciler, meşhur şairlerin şiirlerini ezbere okuyarak yorumladılar.
Rahmi Özen, Ahmet Sezgin, Yılmaz İmanlık, Celal Demir, Adnan Ocak, Rıfat Eroğlu, Mehmet Türkan, Zeki Ordu, Abdullah Kuşkovan, Azmi Taşdan, Hamit Demir isimli şairler, kendi şiirlerini okuyarak şölene renk kattılar. Eğitimci-Yazar Seyfi Günaçtı, Mali Müşavir-Yazar Rasim Kani, Gazeteci Dilek Şentürk, Şair Hasan Akbaş da programın onur misafirleri arasındaydı.
Emrullah Kuşçuoğlu, Müfit Seyhan, Esengül Aslan, Gamze Gökçe Güler ve Meltem Arslan isimli öğrencilerden oluşan ?Türkiye´m? müzik grubu, türkülerle mini bir konser verdi. Şair-İlahi Sanatçısı Cemal Kuru, ?Her Şey Güzel Olacak? isimli ilahisini okurken Şair ve Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Bilir de söylediği türkülerle dinleyicilere müzik ziyafeti verdi.
Sedanur Sekmen, ?Sakarya Türküsü? isimli şiirle birincilik; Sena Nur Kurnaz, ?Kaldırımlar? isimli şiirle ikincilik; Miray Topaçlar, ?Bayrak? isimli şiirle üçüncülük; Beyza Kilim, ?Dua? isimli şiirle 1.mansiyon; Beyza Güvenkaya, ? İstanbul´u Dinliyorum? isimli şiirle 2.mansiyon; Tuğba Keskin, ?Sakarya Türküsü? isimli şiirle 3.mansiyon; Emirhan Bektaşoğlu ile Rümeysa Gülüm ?Çanakkale Şehitlerine? isimli şiirle jüri özel ödüllerini kazandılar. Dereceye giren öğrenciler, Okul Müdürlüğü tarafından şiir kitapları ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilirken, yarışmaya katılan Yaren Çavuşoğlu, Sefa Duygun, Fatma Nur Türköz, Emine Gündoğdu, Edanur Kaba, Edanur İleri, Tahsin Çakar, Eda Nur Alemdar, Nüket Kethüda ve Edanur Kulaç isimli diğer öğrencilere de ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler? dergisiyle birer ?teşekkür belgesi? verildi.
Verdikleri müzik ziyafetiyle şölene renk katan ?Türkiyem? müzik grubundaki öğrenciler ile ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler? isimli derginin yayın kuruluna da Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin tarafından kitap ve dergiyle birlikte teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca şölenin sonunda ?Şiir, Müzik ve Kültür Şöleni?ne katkılarıyla kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı şair ve yazarlara da birer plaket sunuldu.
Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin: ?Şiir, Müzik ve Kültür Şöleni´ni organize eden Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocam başta olmak üzere şölenimize destek veren İlçe Millî Eğitim Müdürümüze, programa renk katan müzisyenlerimize, şiirleriyle bizleri onurlandıran şair-yazarlarımıza, şiir ve müzikleriyle bizlere şiir ve müzik ziyefeti çeken sevgili öğrencilerimize, değerli misafirlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.? dedi.İlçe Millî Eğitim Müdürü Özer Ersoy; bu şölenden dolayı okul idaresine, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere, programa destek veren şair ve müzisyenlere teşekkür etti. ?Muhteşem Şiir, Müzik ve Kültür Şöleni´ni organize edip sunan Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza eğitim, sanat ve kültür alanında verdiği büyük hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim.? dedi ve kendisine bir teşekkür plaketi verdi.
M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Şair Ahmet Sezgin de: ?30 yıla yakın bir eğitimcilik ve sanat hayatımda en çok heyecan ve mutluluk duyduğum bu çok anlamlı ve özel şöleni yapmaktan dolayı Allah´a binlerce hamd olsun. Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması´nda Termeli şairlerle şiirsever öğrencileri buluşturduk ilk kez. Türkiye´de belki de ilk kez bir okulda ezbere şiir okuma yarışmasında aynı sahnede gençlerle şairler şiir okudular ve ilk defa bir şiir okuma yarışmasında jüri üyelerinin tamamı şairlerden oluştu.Müzik yeteneği olan ?Türkiye´m? grubuyla usta müzisyenler aynı sahnede yer aldılar.Yazar ve şair adayı gençlerin çıkardığı ?Asım´ın Nesli? dergisiyle ilçemizin şair-yazarlarının çıkardıkları ?Bilgi Pınarı? ekibini aynı şölende buluşturduk.
Bu şölene destek veren Okul Müdürümüz Çakır Ahmet Bilgin´e, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Özer Ersoy´a, şiir ve türkülere gönül veren öğrencilerimize, davetimize icabet ederek şiir okuyan, jüri üyeliği yapan çok değerli şair ve yazarlarımıza, müzisyenlere, Ezbere Şiir Okuma Yarışması finaline katılan öğrencilerimize, Türkiye´m müzik grubuna, şölende emeği geçen değerli öğretmenlerimizle öğrencilerimize, kıymetli misafirlerimize, programı büyük bir heyecanla dinleyen sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Üstat Necip Fazıl´ın vefat yıldönümünde yaptığımız bu tarihi şölen; kültür ve sanat adamlarımızın kıymetlerinin bilinmesine, ?Yedi Güzel Adam?ların yetişmesine vesile olur inşallah.Bu plaketi, bütün şair ve yazarlarımız için alıyorum. İncelik gösteren İlçe Millî Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ederim.? dedi.