Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SEÇİMİN DÜĞÜMÜ 22 OCAK´TA ÇÖZÜLÜR

SEÇİMİN DÜĞÜMÜ 22 OCAK´TA ÇÖZÜLÜR

AK Parti, ilçe aday tanıtımına hazırlanıyor. İl Başkanlığı ise listeyi bekliyor. Listeler geldiğinde adaylar bir gün önceden telefonla haberdar edilecek.

Cumhur İttifakı kapsamında Büyükşehir adaylığında MHP ile anlaşan AK Parti Samsun İl Teşkilatı, şimdi de Ankara´dan gelecek ilçe adaylarının listesini bekliyor.
MHP´ye kaç ilçe verileceği merak edilirken, devam edecek olan mevcut belediye başkanları ile adayların listesi en geç Cuma gününe kadar il başkanlığına gönderilecek.
Fakat kulislerde, liderler arasındaki görüşmelerin henüz tamamlanmadığı, kimin nereyi aldığı, kimin nereyi verdiği henüz kesinleşmediği için neticenin 22 Ocak´tan sonraya kalacağı konuşuluyor.

YENİ BİR HAFTAYA BAŞLANDI
Samsun´da mevcut belediye başkanları ve belediye başkan aday adayları için çok farklı bir hafta başladı. Kiminle devam edileceği, kiminle tamam denileceği merakla beklenirken, başkan ve aday adaylarında stres adeta tavan yaptı.
Günlerdir süren farklı bilgiler ve Cumhur İttifakı konusunda ´Samsun´da AK Parti - MHP arasında yaşanan ilçeler pazarlığı´ henüz gün yüzüne çıkmadı. MHP´ye kaç ilçe verileceği belirsizliğini korusa da, birden fazla olması halinde, bu sonuç Asarcık dışında AK Partili bazı Belediye Başkanları´nın ´koltuğundan kalkması anlamına´ geliyor.

MÜJDE TELEFONLA VERİLECEK
İl Başkanı Av. Ersan Aksu´nun, kendisine liste ulaştığında, devam edecek belediye başkanlarına ve aday adaylarına bir gün önceden ´telefonla tebliğ´ etmesi bekleniyor.
Samsun´da daha önce açıklanan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir hariç, AK Parti´nin 16 Belediye Başkanı bulunuyor. Asarcık ise MHP´nin. Yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin´in ise bir ilçeye aday yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor.