Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUN´DA ENFLASYON CANAVARI KOL GEZİYOR

SAMSUN´DA ENFLASYON CANAVARI KOL GEZİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu´nun ( TÜİK ) , 2018 yılı Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanması üzerine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ?Enflasyon uçtu, fiyatlar el yakıyor´ dedi.

TÜİK´in açıkladığı rakamlara göre TÜFE´de 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,26 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,23 artış gerçekleştiğini söyleyen Tufan Akcagöz, ?TÜİK, yine enteresan rakamlar açıkladı. Açıklanan rakamların, ülke ekonomisinin genel fotoğrafı olduğunu söylemek mümkün. Enflasyon almış başını gitmiş. Ana harcama gruplarına bakıyoruz, milleti en çok ilgilendiren kalemdir; artışlar el yakıyor. Gıda grubundaki yüzde 2,24 artış gerçekleşmiş. Ulaştırmada yüzde 13,19, giyim ve ayakkabı yüzde 11,77, lokanta ve oteller yüzde 11,53 ve eğitimde ise yüzde 10,88 artış gerçekleşmiş. Milleti en çok ilgilendiren kalemler bunlar. Vatandaş, her geçen gün daha çok eziliyor.? dedi.
Aylık en yüksek artışın görüldüğü iller arasında Samsun´un ilk 5´te olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, ?Samsun yine enflasyon canavarının kol gezdiği bir memleket olmaya devam ediyor. İstihdam yok, ekonomiyi canlandıracak herhangi bir girişim yok. Olacağı da bu. Samsun´da yaşam, her geçen gün daha da zorlaşıyor. Tüm Türkiye´de yapılan istatistiklerde Samsun yine rekor kırıyor. Samsunlu idarecilerin bunda hiç suçu, günahı yok mu? 16 yıldır Samsun halkı AK Parti´ye oy verdi. Reva görülen bu mudur? Samsun´da hükümeti temsil eden 6 milletvekili var. Samsun´un ekonomik sorunları ile ilgili konuştukları yok. Konuşacakları söz de yok. Ne anlatacaklar? Samsun, çarşısı pazarı pahalı, enflasyon canavarına teslim olmuş bir görüntüye bürünmüş. Bunu, Samsunlular olarak iyi görmek zorundayız. Samsun halkı, bu kötü idareden hesap sormak zorundadır. 2019 yılı, hesaplaşmak için büyük ve önemli bir fırsattır.? diye konuştu.