Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sabredin, Fındık Gerçek Değerini Bulacak!

Sabredin, Fındık Gerçek Değerini Bulacak!

Terme Ziraat Odası Başkanı M. Yetkin Karamollaoğlu, son günlerde fındığın hâlâ gerçek değerini bulmamasından yakınarak, ?Borsadaki neon lambalarında fındık fiyatları pili biten saat gibi aynı yerde duruyor.?diyerek çiftçilere sabırlı olmaları konusunda u

Oda Başkanı Karamollaoğlu, ?Hasat döneminden bu güne kadar fındıkta direnen üreticinin sabrının tükendiğini biliyorum. Fakat sabreden dermiş muradına ermiş. Yine tekrarlıyorum. Sabredin. Fındıkta fiyat gerçek yerini bulacaktır.


Çiftçimiz en büyük hatayı emanete fındık vermekle yaptı. İhracatçılar alevre satışı yaptıkları kişilere emanet fındıkları sattılar. Şimdi ihracatçılar emanet fındıkların yerini doldurmak için çiftçiden ucuz fındık almanın çalışması içerisindeler.

3.5 dolara sattıkları fındığı emanetle düşük fiyatla alarak kapatmak istemektedir. Geçen yıl 8 dolar olan fındığın 3.5 dolara düşmesinin sebebi de budur. Emanete verilen fındıkların hemen hepsi gitti. Çiftçinin ürününü değerince satabilmesi için direnmeye ihtiyacı var. 11 ay aç duran çiftçi neden bir ay daha duramıyor. Ben kendilerine buradan sabırlı olun diyorum. Ürünün mutlaka geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da değerini bulacaktır. Sizi ateş gibi yakan, emanete verilen fındıklar oldu. Geçmişi ne çabuk unuttunuz. Kooperatiflerde ve mağazalarda kaybolan fındıklarınız?

Bunları ne çabuk unuttunuz. Geçmiş size ders vermeli. Fındığın geçen yıl 8 dolarken 3,5 dolara inmesinin öyküsünü sizlerle günlerce paylaştım. Fındık bir gün 20 TL olursa hiç şaşmayın.?dedi.