Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

PİDE FİYATLARI değişmedi

PİDE FİYATLARI değişmedi

Terme´de 350 gram susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatı2.5 lira olarak belirlendi.

2016 Ramazan ayı susamlı-yumurtalı pide fiyatları belli oldu. Samsun´un tüm ilçelerinde olduğu gibi Terme´de de Ramazan pidesine bu yıl zam yapılmadı. Terme´de 350 gram sade pide 2 TL. susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatı ise 2.5 lira olarak belirlendi.
Esnaf Odası Başkanı Barış Aktepe ve Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Terme Şubesi Başkanı Osman Aksüt, Samsun´da pide fiyatlarının geçen seneyle aynı kaldığını ancak pidelerin 50 gram küçültüldüğünü söyledi.

Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden pidenin Terme´deki satış fiyatı 3 Haziran itibariyle belli oldu. 2014 yılından beri 400 gram sade pide 2 liradan satılırken, bu sene pide fiyatlarında bir değişiklik gerçekleşmedi ancak gramajı düşürüldü.
Geçen sene 200 gr sade pide 1 TL, yumurtalı susamlı pide ise1,25 TL´idi. 400 gram sade pide ise 2 liradan, yumurtalı susamlı olanı 2,50 Tl´den satışa sunuluyordu.

PİDE BU YIL DA 2 TL.
Bu sene ise 350 gram sade pide 2 liradan, yumurtalı susamlı ise 2.50 liradan; 175 gr sade pide 1 TL, yumurtalı susamlı 1.25 liradan müşteriye sunulacak.
Ramazan ayının bereketli geçmesini de dileyen Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aktepe, vatandaşlara ve esnafa ramazan ayının sağlık ve huzur getirmesini dilerken, pide satışlarında bu fiyatların dışına çıkan ve gramaja dikkat etmeyen işletmelerin şikayet edilmesini istedi. Bu karara uymayan işletmelere de yasal işlem yapılacağını belirtti.

GÜNDE 6 MİLYON
EKMEK İSRAF OLUYOR
Ekmek Üreticileri Federasyonu Terme Şubesi Başkanı Osman Aksüt ise ekmek israfına dikkat çekerek, Türkiye de günde 6 milyon ekmek israf oluyor. Aksüt, ?Ramazan ayı geldi çattı.
Fırıncılar olarak vatandaşın iftar sofralarını pidelerimizle süslemeye hazırız. Fırıncılar olarak müşterilerimizin ramazan ayını şimdiden kutluyoruz.
Ekmek alırken müşterilerimizden ihtiyacı kadar almalarını, ekmek israfına dikkat etmelerini istedi. Türkiye de günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat? çekti.