Bugün, 29 Mart 2024 Cuma
terme haberleri- terme myo- terme bilgi gazetesi- terme- Prof Dr Ergin Öztürk

MYO´ya İstihdamı Yüksek Bölümler Geliyor. Kararı YÖK Verecek!

MYO´ya İstihdamı Yüksek Bölümler Geliyor. Kararı YÖK Verecek!

Terme MYO´da yeni açılacak olan bölümler Terme´nin eko­no­mik, sos­yal ve kül­tü­rel an­lam­da ge­liş­me­sin­de lo­ko­mo­tif rol oy­na­ya­cak­. Bu bölümlerin açılmasına YÖK karar verecek.

İlçemizde 2000 yılından günümüze hizmet veren Terme MYO büyümeye devam ediyor bu süreç içerisinde kendi binasına kavuşan ve derslik sayısını fiziki gücünü artıran yüksekokul artık Akademik olarak ta büyümenin çabasını veriyor.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ergin Öztürk yaptığı açıklamada ?Yüksekokulda mevcut 4 program da (muhasebe, pazarlama, gıda işleme, gıda kalite kontrol ve paketleme programları) 500 öğrenci ile eğitim öğretime devam edilmektedir, Ancak fiziki kapasitemiz bu sayıların çok üzerinde olduğundan günümüze uygun istihdam oranı yüksek yeni programların açılması için yaklaşık 3 yıldır mücadelemiz devam ediyor.
İlçemizin gelişmesine de büyük katkılar sağlayacak yeni programlar tespit edilmiş, Üniversite Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) ta kabul ettirilmiş ve Üniversitemiz Senatosu´na sunulmuştur. 11 Şubat 2016 tarihinde yapılan üniversitemiz senato toplantısında, senato üyelerinin oybirliği ile kabul edilmiş olup, 17 Şubat 2016 tarihinde YÖK´e sunulmuştur.
Bu programlar iş imkanı yüksek tercih edilebilirliği olan okulumuza ve ilçemize katkı sağlayacak programlardır.Açıldıkları takdirde 2 yıl içerisinde öğrenci sayımız yaklaşık 1300 civarında olacak bu da Terme´nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesinde lokomotif rol oynayacaktır. Bu anlamda da Terme´de sivil toplum kuruluşlarından, Terme halkından ve ilçe dinamiklerinden destek bekliyoruz.?

YÜKSEKOKULDA
AÇILMASI TEKLİF
EDİLEN BÖLÜM VE
PROGRAMLAR
1-Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü açılması ve bu bölüme bağlı aşağıdaki programların açılması
a)-Tıbbı Tanıtım ve Pazarlama Programı I. Öğretimin Açılması ve 50 öğrenci alınması
2-Yönetim ve Organi-zasyon Bölümü açılması ve bu bölüme bağlı aşağıdaki programların açılması
a)-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı I. Öğretimin Açılması ve 50 öğrenci alınması
b)- Lojistik I. Öğretiminin Açılması ve 50 öğrenci alınması
3-Açık olan Pazarlama ve Reklamcılık Bölümüne bağlı
a)-Reklamcılık Programı I. Öğretim Açılması ve 50 öğrenci alınması.
4-Dış Ticaret Bölümü
a)-Dış Ticaret Programı I.Öğretime 50 öğrenci alınması II.Öğretiminin de açılarak 50 öğrenci alınması.