Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MEZUNLAR HASRET GİDERDİ

MEZUNLAR HASRET GİDERDİ

Terme Fatih Kur`an Kursu öğrencileri, Ramazan Bayramının 3. günü geleneksel mezunlar günü buluşmasını gerçekleştirdi.

Terme Yavuz Selim Vakfı`nda saat 14.`te gerçekleştirilen buluşmaya Fatih Kur`an Kursu`nda çeşitli dönemlerde okumuş öğrencileri katıldı. Tanışma programından sonra; bayram, ilim ve gündem-deki diğer konular üzerine bir konuşma yapan Fatih Kur`an Kursu öğreticisi Mehmet Niyazi Kasapoğlu şunları söyledi: “Bayram sevincimiz, bizi kardeş yapan Kur`an ve İslam`dan geliyor. Mümin hayatını Kur`an`a göre düzenlerse düşman en modern silahlarla üstüne gelse de korkusu olmaz. Allah`ın dostları, Allah ve Peygamber düşmanlarından korkmaz. İslam`ı yaşayan müminin her anı bayramdır. Müminin asıl bayramı öbür dünyadadır. Bu dünyadaki bayramlar büyük bayra-ma bir hazırlıktır.

Günümüzde yeryüzünde bu kadar Müslüman kadın çocuk demeden katledilirken bu acıyı içinde hissetmeyen Müslümanın imanında zayıflık vardır. Allah yeryüzünde Müslümanları imtihan eder. Yoksa zalimleri helak etmek Allah için nedir ki? Beş vakit namazında olan ama duyarsız kalan birçok Müslüman bu imtihanı kaybeder. Şehit olan bir insanın ölürken çekeceği acı bir sinek ısırması kadardır yüzden müminler şehadete gülerek gider.
Ya rabbi, sevdiğin kulları sevindir. Allah`ım sevdiklerimizle bizi yaşat, mahşerde sevdiğim kullarınla beni buluştur diye birbirimiz için dua ediyor muyuz?

Müslüman hayatta sorumluluktan kaçamaz. Her Müslümanın bulunduğu makamda sorumlulukları vardır. Ve Allah bu sorumlulukları mutlaka bize soracaktır.” İlim konusunda da Kasapoğlu şunları söyledi: “Bir ülkede alimler bozulursa o toplum da bozulur. Ters giden bir şeyler varsa önce alimlerin kendini düzeltmesi gerekir.”
Hatıra fotoğrafı çekilmesiy-le program sona erdi.