Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MERİH KARGI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MERİH KARGI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kamer Sürücü Kursu Müdürü Merih Kargı Terme Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

Kamer Sürücü Kursu Müdürü Merih Kargı Terme Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.
Kargı, sosyal medya üzerinden aday adaylığını duyurarak açıklama yaptı.
Kargı açıklamasında, ?Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım, havasını solumaktan mutlu olduğum, gidişinin en güzel tarafı dönüşü olan güzel İlçemiz Terme´mizi sizlerle birlikte yönetmek adına, mensubu bulunduğum Ak Parti´den Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu siz değerli hemşerilerimle paylaşmaktan onur duyuyorum.
1973 yılında Terme´de doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Terme´de, Lise öğrenimimi Samsun´da, Yüksek öğrenimimi ise Ordu´da Teknik Programlar Bölümünde (Makine Programı) tamamladım. 1993 yılında sürücü kursunda öğretmen olarak başladığım iş hayatıma halen Kamer Sürücü Kursu´nun Kurucusu ve Müdürü olarak devam etmekteyim. Bir çok Sivil Toplum Örgütünde görev yaptım ve hala bazılarında yapmaya devam ediyorum. 2005 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım Samsun Sürücü Kursları Derneği´nin 2014-2017 tarihleri arasında Başkanlık görevini yaptım. 2015 yılından itibaren kısa adı KASKEF olan ve bölgemizdeki 15 İl´in bağlı olduğu Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonunun Genel Başkanlığı görevini yapmaktayım. Yine; kısa adı TÜSEKON olan Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu´nun TBMM ve siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. 2009-2014 tarihleri arasında TOBB Genç Girişimciler Kurulu Samsun İcra Komitesinin Başkan Yardımcılığı görevini icra ettim. 2014-2018 tarihleri arasında da Terme Ticaret Odası 8.Grup Meslek Komitesi Üyeliği görevinde bulundum.
2011-2014 yılları arasında Ak Parti Terme İlçe Başkanlığı Ar-Ge´den Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirdim. Halen Ak Parti Samsun İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Y. Üyeliği görevinde bulunuyorum.
Terme´miz için genç bir teknik ekiple hazırladığımız, sizlerin de fikirleriyle katkı sağlamasını beklediğimiz ?Ufuktaki Terme? isimli proje çalışmalarımızdan bahsetmek istiyorum Yaşanabilir bir Terme İçin; İlçemizi ortadan ikiye bölen, iç kısmı çöplerle ve toprak yığınlarıyla dolu olan Terme Çayı´nın öncelikle derinleştirme çalışmaları yapılmalıdır. Devamında yaz ayı süresince çalışılarak, kenar setler takribi 1.5 metre kalın kesme taşlarla yükseltilecek, çayın iç kısımları betonlanarak çirkin görüntüden kurtulacaktır. Çayın her iki yönünde; Oluşturulan 1.5 metre yükseklikten sonra suya bakan kısımlarında, belirli alanlara göre 5-7 metre arasında yürüyüş yapılabilecek alanlar, dış tarafına ise 2.5 metre genişliğinde iki yönlü bisiklet yolları yapılacaktır. Bahsedilen bu alan, Lise köprüsünden başlayıp, ilk etapta karayoluna kadar, ikinci etapta ise denize kadar götürülmesi planlanmaktadır. Geçişler esnasında yayaların ve bisiklet sürücülerin yol bölümüne çıkmaması için 2 metre genişliğinde, 2.5 metre yüksekliğinde alt geçitler yapılacaktır. (Mevcut fiziki yapı fazlasına el vermemektedir. Burada amaç yürüyüşün tehlikesiz ve kesintisiz devamını sağlamaktır.)Terme çayı üzerinde belirli mesafelerde 10 metre genişliğinde 1.5 metre derinliğinde balkonlar yaparak, balık tutkusu olan dostlarımızın rahat balık tutmasını ve yürüyüş yapan kardeşlerimize rahatsızlık vermemesini sağlamak istiyoruz.
İkinci etap çalışmada ise; Yine, karayolundan denize kadar Terme Çayının doğu yakasında ağaçlandırma çalışmaları yapılacak, rehabilite edilen çöplük alanında da ağaçlandırma çalışmaları devam edecek, denizle ırmağın buluştuğu bölümde yaşam alanları tesis edilecektir. Karayolu ile deniz arasında kalan bölümlerde ırmak boyunca mangal yapılabilecek alanlar ve ağaçların altında oturma alanları tesis edilecektir. Burada amacımız ilk aşamada Terme´yi denizle en yakın noktadan buluşturmak ve şehre her yönüyle yaşanabilir alanlar kazandırmaktır.
Terme´mizin Yalı Mahallesinde bulunan liman ile çamlık alanı arasında kalan (eski hastane karşısı) alanda ?Yalı Plajı? adında bir plaj alanı kazandırarak, bölgede yine insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler kazandırmak, bu tesisleri de işletme belgesine sahip olan öncelikle mahalle halkına ?kira usulü? ile işletmesini sağlayarak, bu tesislerde kazanılan parasal kaynakların yine Terme´miz ekonomisine dönüşünü sağlamaktır. Mevcut haliyle yılda 400bin kişinin ziyaret ettiği ifade edilen büyükşehrimize ait tesisin ilçemize ekonomik anlamda dönüşü bulunmadığından, Terme Belediyesi olarak ekonomik döngü sağlayacak bir proje olduğu noktasında bu projeyi yaza kadar hayata geçirilmesini önemsiyoruz.
İlçemizin en temel sorunlarından biri de trafik ve park sorunudur. Özellikle Pazartesi ve Cuma günleri merkez mahalleler dışındaki mahallelerden gelen vatandaşlarımızın da trafiğin içinde bulunmasıyla, belli arterlerde trafik ve park sorunu yaşanmaktadır. Mevcut Cuma Pazarı, gerekli istimlaklar yapılarak kocaman caddesi üzerine (imam-hatip yanı) taşınacaktır. Bu bölgede yapılacak olan dükkanlar, öncelikle Cuma Pazarı esnafına, maliyetine tesis edilmesi planlanmaktadır. Bu bölgede oluşturulacak olan yeni araç park alanları ile şehir trafiğinin rahatlaması öngörülmektedir. Cuma pazarı olarak kullanılan alanın yine altı otopark üst bölümü park ve bahçe olarak düzenlemeyi düşünmekteyiz.
Büyükşehir Belediyemizce ivedi bir şekilde yapılmasını öngördüğümüz 25 metrelik bulvarın açılması için yoğun bir mesai harcayacağız. Bu bulvar Terme´mizin güneyinde hastane kavşağından başlayıp, otogara kadar uzanacaktır. Bu durumda; Hüseyinmescit, Kocaman, Bazlamaç, Ambartepe gibi eskiden Belde olan mahallelerimiz ile diğer mahalle sakinlerinin Samsun ya da Ordu istikametine giderken şehir trafiğine girmemesini planlıyoruz. Bu durumda şehir trafiğinin yoğunluğunu azaltabileceğimizi öngörüyoruz.
Kanaatimizce Fenk Mahallesi Atatürk Caddesi, planlaması hatalı yapılmış bir caddedir. Caddenin Çarşamba Caddesinde olduğu gibi iki yönlü trafik ve tek yönlü park olacak şekilde yeniden dizayn edilmesini sağlayacağız.
Önce İnsan! Sloganıyla başlayacağımız çalışmalarda, yayalara ait kaldırımları ve yaya yollarının işgalini ortadan kaldırarak bu alanların tekrar kamuya kazandırılmasını sağlayacağız. Yaya kaldırımlarına parkı önlemek zorundayız. Bu amaçla renkli ışık verebilen şirin dubalarla yaya kaldırımlarını güvenilir hale getireceğiz.
Şehrimizin planlı bir şekilde büyümesini önemsiyoruz. Şehrin 4 köşesine 4 önemli kamu binası yaparak şehri açmak durumundayız. Bu maksatla da Belediye hizmet binamızı meydandan kaldırarak şehrin deniz tarafına doğru kaydırılmasını düşünüyoruz. Vatandaşın hizmete daha kolay ulaşabilmesi için eski beldelerimizdeki bazı belediye binalarını aktif hale getirmeyi öngörüyoruz. Şehrin büyümesini sağlarken önce yol ve alt yapıları yaparak, sonrasında yapılaşma sağlayarak, kısmen yeni bir şehir oluşmasını sağlamak durumunda olduğumuzu ifade ediyoruz. Yıkılacak olan Belediye hizmet binası alanına ise Meydan yapmayı, ramazan aylarında bu alanda ailelerimizin vakit geçirebileceği aksiyonlar yapmayı öngörüyoruz.
Şu anda Pazartesi ve Cuma günleri Pazar yeri olarak kullanılan ırmak kenarındaki otopark alanına sıralı bir şekilde düzenli bir kafe-restorantlar yapmayı planlıyoruz. Bu kafelerden birini engelli vatandaşlarımızın kullanabilmesi için ?Engelsiz Kafe? olarak düzenlemek istiyoruz. Huzur Sokağı olan bölüme ihtiyaç kalmayacağından , bu alanı otopark olarak kullanmayı düşünüyoruz.
Yenidoğan ve Yunusemre Mahallelerimizde kontrolsüz ve çarpık yapılaşmaya dur demek için bu mahallelerimizde TOKİ ile işbirliği yaparak kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın daha ferah ve güzel evlerde yaşaması için bunu gerçekleştirmek zorundayız. Bu yapıların altında oluşturacağımız dükkanların gelirleri bu yapıların maliyetini ciddi oranda azaltacağını düşünüyoruz. Çok katlı binalardan sonra yıkılan alanları da park-bahçe olarak değerlendirmeyi öngörüyoruz.