Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

LİSELERARASI GENÇLER VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

LİSELERARASI GENÇLER VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

Terme Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası voleybol turnuvası, 11.05.2023 Perşembe günü ilçe kapalı spor salonunda oynanan maçlarla başladı.

 Terme Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası voleybol turnuvası, 11.05.2023 Perşembe günü ilçe kapalı spor salonunda oynanan maçlarla başladı.
İlk gün yapılan maçlarda Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, hem erkeklerde hem de kızlarda Kozluk Fen Lisesi’ni yenmeyi başardı.
Her iki okulun öğrencileri de maça yoğun ilgi göstermiş ve tribünleri doldurmuşlardı. BÇAL seyirci öğrencileri, Coğrafya Öğretmeni Ali Alper nezaretinde salona geldiler.
Saat 10.00’da başlayan ilk maçta BÇ Anadolu Lisesi erkek voleybol takımı ile Kozluk Fen Lisesi erkek voleybol takımı karşı karşıya geldi. Samsun Bölgesi hakemlerinden Doğa Yağmur Başer ve Kader Türker’in yönettiği maça BÇ Anadolu Lisesi şu kadro ile çıktı:
Ali Samet Gür (20, Kaptan), Erdem Kökten(10), Kaan Yılmaz(15), Mert Yılmaz(16), Levent Alıcı (17) ve Batuhan Gürler (18). Teknik Sorumlu: BE Öğretmeni Bülent Şahin.
Maçın önemine binaen Samsun Voleybol İl Temsilcisi Nurad Özben KIRCA da gelmiş ve hakem masasındaki yerini almıştı. Fen Lisesi oyuncularının daha donanımlı olduğu hemen belli oluyordu; hepsinin dizlikleri vardı. BÇAL oyuncularında ise hiç dizlik yoktu!
İlk seti, tahmin edildiği gibi Kozluk Fen Lisesi 25-21 aldı. Fen Lisesi’nde 17 numara ile Batın ve 19 numara ile Kadir hücumda öne çıkan oyuncular oldular. Bu sette BÇAL’nin servis atışlarında sekiz hata yapması dikkat çekti.
Sonraki setlerde toparlanan BÇ Anadolu Lisesi; ikinci seti 25-20, üçüncü seti de 25-22 alınca setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü set hayli çekişmeli geçti. BÇ Anadolu Lisesi, bir ara üç sayı (16-19) geriye düşmesine rağmen seti 26-24 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.
BÇ Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Ali Alper, “Biz erkek takımımızdan fazla ümitli değildik. Fen Lisesi, önceki yılların voleyboldaki deviydi. Ama biz o devi devirdik” dedi.
BÇ Anadolu Kızları Zoru Başardı: 3-2
İkinci maçta iki okulun kız takımları karşı karşıya geldi. Kader Türker’in yönettiği maça Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi şu altılı ile çıktı:
Nursena Yıldız(10, Kaptan), Zeynep Ceren Özyurt(1), Canan Yılmaz(3), Tuba Topkaraoğlu (8), Ebrar Bayrak (13) ve Rukiye Yüceer(15). Teknik Sorumlu: BE Öğretmeni Ahmet Zengin
Maç başlamadan önce BÇ Anadolu Lisesi Kız Takımı favori gösteriliyordu. Birinci setin ilk dakikalarında bu fikri desteklercesine, BÇAL bir ara 15-10 öne geçti. Sonraki dakikalarda üstünlüğü ele geçiren Fen Lisesi önce 20-20 beraberliği sağladı, sonra da maçı 27-25 kazanmayı başardı.
Bu sette Fen Lisesinden 6 numaralı Gül Nazlı’nın çaprazdan yaptığı vuruşlarla kazandığı sayılar etkili oldu. BÇAL, maç boyunca Nazlı’nın bu vuruşlarına bir tedbir getiremedi.
Fen Lisesi, maç boyunca hep önde götürdüğü ikinci seti daha rahat kazandı: 25-19.
BÇAL seyircileri maçtan ümidini kesmiş gibiydi. “Maç bir an önce bitse de gitsek” havasına girmişlerdi. Ancak oyuncular öyle düşünmüyor olmalı ki, bir ara yedi sayı (19-12) öne geçtikleri üçüncü seti 25-22, dördüncü seti de 25-19 alınca setlerde durum eşitlendi: 2-2. Bu sette BÇAL’nin üç servis hatasına karşılık Fen Lisesi’nin servis atışlarında yaptığı altı hata, maçı kaybetmelerinde etkili oldu denilebilir.
Maçın galibini belli edecek olan son sette bir ara durum 12-12’ye geldiyse de BÇAL Kız Takımı seti 15-12, maçı da 3-2 almayı başardı. Bitiş düdüğüyle birlikte sahada oyuncular, tribünde ise seyirciler büyük sevinç yaşadı.
Aynı gün saat 15.00’de oynanan maçta Karadeniz MTAL (Ticaret Lisesi) Kız Voleybol Takımı, Cumhuriyet MTAL (Kız Meslek Lisesi)’ni 3-0 mağlup etti.
12.05.2023 Cuma günü oynanan maçta BÇ Anadolu Lisesi, Cumhuriyet MTAL’ni (Kız Meslek Lisesi) rahat bir oyundan sonra 3-0 mağlup etti. Turnuva, önümüzdeki hafta oynanacak karşılaşmalarla devam edecektir. Haber: Seyfi GÜNAÇTI