Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Konya`da F4 Askeri Uçak Düştü: 2 Şehit

Konya`da F4 Askeri Uçak Düştü: 2 Şehit

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri`nin `Turaz Şahini 2015` tatbikatı sırasında F4 askeri uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığı, kazada Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikan ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış şehit olduğunu duyurdu. Geçtiğ

Konya`daki 3`üncü Ana Jet Üssü`ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya-Aksaray karayolunun 22`nci kilometresinde Ortakonak Mevkii`nde bir F4 askeri uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 

TSK: 2 ŞEHİDİMİZ VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Konya`da düşen uçakta bulunan 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. İşte TSK`nın internet sitesinden yapılan o açıklama:

"1. 1`inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir`den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58`de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112`nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50`de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

2. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

3. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."