Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KIŞ ÖNCESİ BAL SATIŞLARI ARTTI

KIŞ ÖNCESİ BAL SATIŞLARI ARTTI

Kış aylarında yakalanılan hastalıklardan korunmak için şifa kaynağı olarak rağbet gören balın satışları attı.

Kış aylarında yakalanılan hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren balın, birçok faydası olduğu herkesçe biliniyor.
Grip ve soğuk algınlığı ile mücadelede şifa kaynağı olarak bilinen balın kış öncesi satışları arttı.
İlçemizde balın kilosunun türlerine göre değiştiğini ifade eden bal üreticileri fiyatların şu şekilde olduğunu söyledi: Çiçek balı 50 TL, kestane balı 80-100 TL, çam balı 30 TL, karakovan 50 TL, etipi karakovan 100 TL, normal petek 30 TL.
Terme´de bal satışı yapan bal üreticileri ayrıca vatandaşlara bal tüketimi konusunda da tavsiyelerde bulundu.
Kış aylarında tüketilmesi gereken arısütü, polen ve balın faydalarından bahseden üreticiler ?Balın iyileştirici tedavi özelliğinden çok daha önemlisi koruyucu tedavisidir. Bu yüzden bal şu günlerde en azından kahvaltı sofrasındaki yerini almalıdır. Çocukların gelişimindeki etkisi hepimizin malumu. Hastalık sonrasında ise özellikle limonla sulandırılarak tüketilmesinde fayda var. Bunun yanında kestane balı da mide rahatsızlıklarında tedavi edici özelliğe sahip. Yalnız burada şunu belirtmek gerekiyor, piyasada bal olarak satılan sahte ürünlere dikkat etmek gerekiyor. Şifa olsun diye tüketeceğimiz glikoz şuruplarıyla böbreklerimize ve karaciğerimize sebep olmayalım. Bunun için öncelikle tanıdık yerden almakta fayda var. En azından petek bal alarak kafamızdaki soru işaretlerini daha da azaltabiliriz. Hiç bir şey yapamıyorsak marketlerden aldığımız bal kavanozlarının üzerini iyi okumalıyız. Fakat şöyle bir durum var; marketlerde satılan ballar, belirlenen gıda kodeksine uygun olarak ambalajlanırken çoğu zaman asgari standartlar dikkate alınıyor. Dolayısıyla bu balların ciddi bir besin değerinden bahsetmemiz de zor. Biz elimizden geldiği kadar müşteriyi güvenilir bal konusunda uyarıyor ve bilgilendiriyoruz.?dedi.