Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KAYMAKAM PARLAK MAKAMIN KAPILARINI BAYANLARA AÇTI

KAYMAKAM PARLAK MAKAMIN KAPILARINI BAYANLARA AÇTI

Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, bir grup Termeli bayanın gözünden Terme´de yaşanan sorunları dinledi.

Kaymakamlık toplantı salonunda 12 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Parlak, kadınların Terme ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerileri kendilerinden dinledi.
Termeli bayanlar öncelikle Terme meydanındaki çay ocaklarının kaldırılması hususunu dile getirirken Kaymakam Parlak´a, ırmak kenarlarının güvenilir olmaması, madde bağımlılığının önüne geçilmesi, şehir merkezi içerisinde yer alan otobüslerin duraklama yerlerinin belirsizliğinin giderilmesi, sosyal alanların olmaması, işsizlilik, turistlik yerlerin değerlendirilmemesi, kaldırımlara araç park edilmesi, Terme´nin peyzaj alanında görsel olarak yetersizliği, Terme hastanesinde doktor eksikliği, Halk Eğitim Merkezi tarafından değişik alanlarda kurs açılmaması gibi bir çok konuyu aktardı.

DERTLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Terme´de rahat gezemediklerini ifade eden bayanlar ?Akşamları dışarıya çıkmaya korkuyoruz özellikle ırmak kenarlarında evi olanlar bu sorunu yaşıyor çünkü güvenli değil. Yürüyüş ve bisiklet yollumuz, yüzme havuzumuz, bayanlar plajımız yok.
Terme´de çay ocaklarının sayısı oldukça fazla. Bu alanlarda dışarıya, kaldırımlara masa atıyorlar ve biz yürüyecek yer bulamıyoruz. Trafik sorunu da çok fazla. Arabalar kaldırımların üzerine park ediliyor bazen kendimize geçiş alanı dahi bulamıyoruz. Gençlerimiz adına da konuşacak olursak, sosyal bir alanları yok. İşsizlik hat safhada ve gençlerimiz üniversiteyi kurtuluş olarak görüyor. Terme´de kalmak istemiyorlar. Eskiden yazlık sinemalarımız vardı şimdi ise bunların hiçbiri yok. En güzel sahile sahibiz fakat bu sahili iyi değerlendiremiyoruz.
Gölyazı gibi çok güzel doğa harikası bir yere sahibiz ama buraya bir yatırım yapıp değerlendiremiyoruz. Terme pide ve pirinci ile meşhur bir yer olmasına karşın yol kenarlarında hiç Terme pirinci ile pilav yapan mekan yok. Pilav veya pide festivalleri yaparak Terme´yi dışarıya tanıtabilir, turist çekebiliriz.

İŞSİZLİĞE DE ÇÖZÜM BULUNMALI
İşsizliğin önüne geçebilmek için kadınlara emek pazarı kurulmasını isteyen Termeli bayanlar ?Yol kenarlarına Terme´yi temsil eden el emeği biblolar yapılarak bu eşyaların satışı yapılabilir. Galericilerin iş yerleri de hep yol kenarında onlara galericiler sitesi kurularak yol kenarlarından kaldırılıp yerlerine pideci, pilavcı gibi Terme´ye gelir getirecek ve ilçemizi tanıtacak iş yerleri açılabilir.
Eşi vefat etmiş, maddi durumu çok kötü işsiz bir çok işsize İŞKUR desteği ile halk eğitim kursları açılarak istihdam sağlanabilir?dediler.

KAYMAKAM PARLAK´TAN DESTEK SÖZÜ
Bayanların sorunlarını tek tek dinleyen Kaymakam Parlak ise ?Bu ilk toplantımız olduğu için sizin sorunlarınıza cevap verebilecek diğer kurum amirleri şuan burada değiller. Ancak bundan sonraki aylarda bir ya da iki kez sizlerle bir araya gelip geniş kapsamlı sorunlarınızı dinlemek ve cevabını verecek amirlerle toplantı yapmak istiyorum. Bu gün sizi buraya davet etmemim asıl sebebi kadınların gözünde Terme nasıl, bunu tartışmak ve iyisiyle kötüsüyle Terme´yi sizden dinlemekti. Sorunlarınızın çözülmesi için ben elimden gelen desteği sizlere vereceğim.?dedi.
Toplantının sonunda Termeli bayanlar, ?Kaymakamımızın isteği üzerine yapılan toplantıda bir kadın, bir anne gözüyle ilçemizdeki eksiklikleri, olmasını istediğimiz şeyleri kendiyle paylaştık. Bu zamana kadar kaymakamlığın yerini bile bilmezken kaymakamımız bize makamın kapılarını açtı. İsteklerimizi büyük bir sabırla dinledi. Yeni kaymakamımız sayın Mehmet Parlak´a ilçemize hoş geldin diyor ve çok teşekkür ediyoruz." dediler.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER