Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAVGADA KALBİ DURAN LİSE ÖĞRENCİSİ YAŞAMINI YETİRDİ

KAVGADA KALBİ DURAN LİSE  ÖĞRENCİSİ YAŞAMINI YETİRDİ

Kavgada kalbi duran lise öğrencisi yaşamını yitirdi

    Samsun'un Terme ilçesinde, öğrenciler arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu rahatsızlanan lise öğrencisi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kavgada kalbi duran lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Terme Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Hakan Çoban (14) ile bazı lise öğrencileri arasında, 12 Eylül'de, okul çıkışı Fenk Mahallesi'nde tartışma çıktı.
    Kavgaya dönüşen olayda göğsüne aldığı darbe sonucu kalbi duran Çoban, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Terme Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edildi.
    14 GÜN SONRA   YAŞAMINI YİTİRDİ
    Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Çoban, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan gencin cenazesinin, yarın Ordu'nun İkizce ilçesi Devecik Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.
    Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan Y.A. (18) ise çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
    Hakan Çoban'ın, Osman-Emine Çoban çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olduğu bildirildi.
    Ölen gencin eniştesi Hüseyin Gümüş; Hakan Çoban'ın ölümüne neden olan 5 kişiden birinin tutuklandığını, yaşı küçük olan diğerlerinin ise serbest bırakıldığını iddia etti.
    Olayda payı olan herkesin cezasını almasını istediklerini vurgulayan Gümüş, "Hakan kavgayı ayırmak isterken arkadaş kurbanı oluyor. Tedavi görüyordu. Gece öldüğü haberini aldık. Biz bu davanın peşindeyiz. Tüm faillerin yakalanmasını istiyoruz. Acımız çok büyük. Evin tek oğluydu." ifadesini kullandı.

ORDU'DA DEFNEDİLDİ
    Yoğun bakım servisinde 14 gün süren yaşam mücadelesini kaydeden Hakan Çoban'ın cenazesi, Ordu'nun İkizce ilçesi Devecik Mahallesi'ndeki baba evine getirilmiş, Merkez Camisi’nde öğle vakti kılınan namazın ardından aile kabristanlığında defnedilmişti.

    SALDIRGAN TUTUKLANDI
    Osman ve Emine Çoban çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olan Hakan Çoban'ın öldüren  Y.A. (18) isimli şahıs ise tutuklanmıştı.

    TERMELİ GENÇLER SOKAĞA ÇIKTI
    Okul arkadaşlarını kaybeden Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve çok sayıda Termeli genç, aileleriyle birlikte akşam saatlerinde toplandı. "Terme susma, sıra bize gelecek", "Hakan ölmedi, kalbimizde yaşıyor" sloganlarıyla Terme sokaklarını dolaşan lise çağındaki grup, Termeli vatandaşlara seslendi.
    Gençlere anne ve babaları da destek verirken, vatandaşların önünü emniyet güçleri kesti. 
    Protesto gösterisinin sonlandırılmasını isteyen emniyet güçleri, tepkili vatandaşları evlerine gönderdi. Yürüyüş, olaysız bir şekilde son buldu.
    Belediye Başkanımız Ali Kılıç, Kaymakam Murat Zadeleroğlu ile birlikte İlçemizde yaşanan üzücü olay sonrası 20 gündür yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam savaşını kaybeden 14 yaşındaki lise öğrencisi Hakan Çoban’ı acılı ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.