Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

HAYATİ İNANÇ TERME KİTAPHANE'YE GELDİ

HAYATİ İNANÇ TERME KİTAPHANE

Son zamanlarda yaptığı konuşmalarla ilgi uyandıran ve beğeni toplayan Hayati İnanç, geçen hafta Terme'ye de geldi.

    Son zamanlarda yaptığı konuşmalarla ilgi uyandıran ve beğeni toplayan Hayati İnanç, geçen hafta Terme'ye de geldi.
    Kitaphane’nin düzenlediği proğram, 28 Kasım 2019 Perşembe akşamı gerçekleşti. Konuşmanın yapılacağı salon bir konferans için yeterli değildi ve salon hemen tamamen dolmuştu. İlgililer, bunun bir tanışma proğramı olduğunu ve Hayati İnanç'ı konferans için 1 Ocak’ta Terme Belediyesi tarafından davet edildiklerini söylediler. 
    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hayati İnanç; avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk da yapmış. İnanç; Divan Edebiyatı'nın en güzel şiirleri ve en unutulmaz beyitlerini, kendisine has üslubuyla Diyanet Tv'de ekranlara getirdiği 'Can Veren Pervaneler' isimli proğramı ile tanınmıştı.
    Alışılanın aksine, bildirilen saatten önce proğrama gelen İnanç, takipçileri ile buluştu. İnanç'ın konuşması yarım saat kadar sürdü. Başlangıçta görüntü almak isteyenlere, “Kızım, burada teknolojik bir konumuz yok. Lütfen cep telefonlarını kapatınız” diyerek nazikçe engel oldu. Espirili anlatımıyla hayattan kesitler sundu. Bu arada “Vasiyetimi yazdım. Web sayfamdan okuyabilirsiniz” diyerek sayfanın adresini de verdi. Bu durum, dinleyicilerin yüzünde bir tebessümün oluşmasına yol açtı. 
    Yarım saat sona ererken, “Yolcuyum, gitmem gerek. Allahaısmarladık” diyerek ayağa kalktı. Bu arada kendisine uzatılan birkaç kitabını ayaküstü imzaladı.  Hbr: Seyfi GÜNAÇTI