Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

HASRET VE BERAT YILDIZLAR LiGiNDE

HASRET VE BERAT YILDIZLAR LiGiNDE

Terme Taekwondo Külübü, 29 Şubat - 1 Mart 2020 tarihlerinde, Samsun Atatürk Spor Salonu’nda Spor Genel Müdürlüğü’nün Faaliyet Programında bulunan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Samsun İl Birinciliği müsabakalarını başarıyla tamamladı.

    Terme Taekwondo Kulübü, 9 sporcuyla katıldığı şampiyonada harika bir performans gösterdi. Müsabakalar sonucunda, 2 altın, 3 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.
    33 kg erkeklerde Berat Kurt ile
44 kg bayanlarda Hasret Şahin şampiyon olarak Samsun yıldızlar karmasına girdi.

     YILDIZLAR LİGİNİN 
    HEDEFLERİ BÜYÜK 
    Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan ve şu an 81 ilde, 21 branşta uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi'nde çok önemli amaçlar hedeflediklerini belirten Terme Taekwondo Kulübü, “Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması ve tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) oluşturuldu. Gençlerden beklentimiz bu hedefler doğrultusunda ilerlerken Fair Play ruhuna da yakışır bir şekilde sporun kardeşlik barış dostluk kavramlarını benimsemesidir.”
            SPORUN
    BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ 
    Teknoloji ve iletişim olanakları arttıkça çocukların ve gençlerin spordan uzaklaştığı ve onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın güçleştiğini belirten kulüp antrenörü Murat Özden “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, iletişimini güçlendirmesi, sosyal çevresinde başarılı iletişim ağı kurabilmesi ve bedensel anlamda güçlü, zihinsel anlamda da kendilerini daha iyi ifade edebilmelerinin yolu spordan geçiyor. Sporun çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, ülkesini ve milletini seven, topluma faydalı nesiller olarak yetişmesinde büyük önemi vardır.”dedi. 
    BÖLGE FİNALLERİ 
    SİNOP’TA YAPILACAK 
    27- 29 Mart tarihlerinde 3 gün boyunca Sinop’ta yapılacak olan taekwondo müsabakalarının, branşın felsefesi ve prensipleri doğrultusunda terbiye, nezaket, saygı, disiplin içinde sağlıklı bir şekilde geçmesini temenni eden Özden “Kızlarda ve erkeklerde 10 sıklette 10 şehirden yaklaşık 200 sporcunun mücadele edeceği müsabakalar sonunda derece girenlere bir üst turda başarılar diliyorum.”dedi.
Hbr: Murat KILIÇ