Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Adalet Bakanlığı HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız´ın eşi, Av. Canan Kambur Yıldız, bir yıl önce yakalandığı kanser hastalığıyla verdiği mücadeleye yenik düştü.

Adalet Bakanlığı HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız´ın eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Av. Canan Kambur Yıldız (50), bir yıldır yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Genç kadının cenaze töreni Terme´nin Evci Mahallesi´nde düzenlendi.

Cenaze törenine Adalet Bakanı Kenan İpek, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muammer Karaca, ilçe belediye başkanları, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı personelleri ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Evci´deki baba evinin önünde helallik alınan Canan Kambur Yıldız´ın naaşı, 3 Ekim Cumartesi günü Pazaryeri Camisi´nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında göz yaşlarıyla toprağa verildi.

Üç çocuk annesi Canan Kambur Yıldız, ilk, orta öğrenimini Evci´de lise öğrenimi Terme´de tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni kazandı. Buradaki eğitiminin ardından mesleğe başladı. Çeşitli kurumlarda çalışan Canan Kambur Yıldız, son 5 yıldır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hukuk müşavirliğini yapıyordu.

Yıldız ve Kambur aileleri, acılarına ortak olan ve kendilerini yalnız bırakmayan başta protokol üyeleri olmak üzere herkese teşekkür etti.