Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUĞA GEÇİLECEK

FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUĞA GEÇİLECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, fındıkta lisanslı depoculuğa geçileceğini açıkladı.

Ordu Valiliğini ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, fındıkta iki yıldır devam eden fiyat istikrarsızlığına karşı lisanslı depoculuğu öne çıkaracaklarını söyledi.

BAKANLIK, FINDIKLA İLGİLİ
HAZIRLIKLARI YAPTI
Kurtulmuş, konuya ilişkin şunları söyledi: "Öteden beri konuştuğumuz şey, lisanslı depoculuğun hazırlanıp uygulamaya konulmasıydı. Altı ürünle ilgili lisanslı depoculuk uygulaması başlatılacak. Fındık da bunların başında geliyor. Fındıkla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız hazırlıklarını yaptı. Hükümet kararnamesi şeklinde bu çıkarılacak. Zannediyorum önümüzdeki haftalar içerisinde karar alınır. Lisanslı depoculuğa geçilecek, vatandaş ürünlerini buraya koyacak ve daha sonra da ürün senedi alacak. Bu ürün senediyle de bunu bir kredi unsuru olarak kullanabilecek, elinde ilave bir güç olacak. Aldığı kredinin maliyetlerin de önemli bir kısmını, yüzde 50´ye kadar olabilir, bunu devlet karşılayacak."