Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?FINDIK iŞÇiSi BULAMIYORUZ?

?FINDIK iŞÇiSi BULAMIYORUZ?

Fındık işçisi bulamadıklarından yakınan Termeli fındık üreticileri ?Biz ne yapacağız, fındığımız tarlada mı kalacak?diye endişe içindeler.

Termeli fındık üreticileri, fındık işçisi bulamamaktan yakındı.
Fındık toplatacak amele bulamayan babasına üzüldüğü için Samsun´dan babasına yardıma gelen Elmas Küçük şunları söyledi ?İnsanlar artık zor işlerde çalışmak istemiyor. Bu fındıkları kim toplayacak? Millet olarak hazıra alışıyoruz galiba. Ben, babama yardıma geldim ama komşuların fındığına keşik yapıyorum. Sonunda yaptığım keşiklerle babamın amelesini tamamlayacağım. Şimdi dalından zorlanarak topladığımız fındık, bayram sonrası bir silkelemeyle yere dökülecek. Bizim yerlerimiz yamaç olduğu için fındığı yerden toplamak daha kolay. O zaman daha az ameleyle fındık toplama işini bitiririz." dedi.

?İŞÇİ PARALARI
CEP YAKIYOR?
İşçi paralarının, çok yüksek olduğundan yakınan diğer bir kişi Sevgi Aydın ise "Ben de Samsun´dan anneme fındık için yardıma geldim. Amele parasının çok yüksek olduğunu görünce, anneme yardımı bırakıp komşulara parayla fındık topluyorum. Bayram sonrası da anneminkine başlayacağız" dedi.
İstanbul´dan babaannesi ne fındık toplamaya gelen Elif adlı bir vatandaş da "Ben, fındık toplamayı kolay zannetmiştim ama yapamadım. Şimdi evde ameleye yemek yapıyorum´ Maksat, babaanneme yardım olsun." dedi.

İŞÇİ BULAMAYAN
FINDIK ÜRETİCİSİ ŞAŞKIN
Kurban Bayramının fındık ayına rastlaması, uzaktaki fındıkçıları köylerinde erken buluşturdu.
On gün önceden amele arayışına giren üreticiler, işçi bulamamaktan şikayetçi.
Şaşkına dönen üretici fındıklarının ameleye bile yetmeyeceğini söylerek ?Biz ne yapacağız, fındığımız tarlada mı kalacak?diye yakındılar.