Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FESHANE`DE TERME RÜZGARI

FESHANE`DE TERME RÜZGARI

İstanbul Feshane'deki Samsun Tanıtım Günlerinde üç gün açık kalan Terme standını ziyaret eden Termeliler memleket hasreti giderdi.

Bu yıl Eyüp Sultan`da 8`incisi düzenlenen Samsun Feshane Tanıtım Günleri, keşkek ikramı ile başladı.
Samsun`un tüm belediyelerinin katıldığı fuarda, Samsun`a ait yöresel tatlar, kılık kıyafetler, kültürel özellikler tanıtıldı.
Fuarın açılış kurdelasını, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberinde bulunan protokol üyeleri birlikte kesti.

TERME STANDINA YOĞUN İLGİ
Feshane’de Terme’yi tanıtan stand, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
İstanbul’da yaşayan Termelilerin memleket hasreti giderdikleri Terme Standında Bilgi Gazetesi, Bilgi Pınarı Dergisi, hediyelik prinçler, fındık, tanıtıcı ürünler, afiş ve broşürler yer alırken stantdaki ürünler ziyaretçilere hediye edildi. Ayrıca Termespor’un forma ve atkıları da stantdaki yerini aldı.

Gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyle-yen Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Eşref Tahir Mazlum, “Cumartesi ve pazar günleri yaklaşık 8-10 bin kişiye, Termemizin sıcacık pidesini ve pirinç pilavını ikram ettik.”dedi.
Yoğun ilgiden ürünlerin yetersiz kaldığını ifade eden Mazlum, vatandaşların özellikle de Termelilerin, pirinç, fındık, pide gibi ürünlerden fazla fazla satın almak istediklerini söyledi.

Terme’nin fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterimi büyük beğeni topladı. Önümüzdeki yıl Terme’nin fotoğraflarının CD şeklinde vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.
Üç gün açık kalan Terme standını, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, Samsun’un milletvekili aday adayları, Samsun’un ilçe belediye başkanları ile İstanbul’da yaşayan Termeli iş adamları, bürokratlar ve vatandaşlar ziyaret etti.

TERÇEP SESİNİ DUYURDU
Feshane’de Terme Çevre Platformu (TERÇEP) de stand açarak santrale karşı olduklarını tüm Türkiye’ye bir kez daha duyurdu.
TERÇEP Dönem Sözcüsü Av. Hasan Demir, santrale karşı vatandaşlardan imza toplayarak santralin zararları hakkında broşürler dağıttı.
Stantda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, 100.Yıl Halk Kütüphanesi sorumlusu Muhammed Ali Atik, Terme Belediyesi personeli İsmet Kökten ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Eşref Tahir Mazlum görev aldı.