Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

FATİH ANADOLU LİSESİNDE “RAMAZAN VE AHİRET BİLİNCİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

FATİH ANADOLU LİSESİNDE  “RAMAZAN VE AHİRET BİLİNCİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

Terme İlçe Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörlüğü şube müdürü Ahmet Çakır tarafından Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerine “Ramazan ve Ahiret Bilinci” temalı konferans verildi.

 Terme İlçe Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere ramazan ayı boyunca “Ramazan ve Ahiret Bilinci” konulu seminerler verildi. 
2 Nisan Salı günü Fatih Anadolu Lisesi konferans salonunda okulun öğrencileri ile bir araya gelen Terme İlçe Müftülüğü şube müdürü Ahmet Çakır, “Ahiret inanç esaslarımızdan biridir. Allah’a iman ve ahirete iman yan yana gelir. Ahirete iman Allah’a imanın sonucu, Allah’a iman Ahirete imanın sebebidir.  Ahirete iman, Allah’a imanın olmazsa olmazıdır. Allah’ın Uluhiyeti ve Rububiyeti ahireti gerektirir. Rububiyet terbiye süreci ise terbiye süreci ancak ahirette tamamlanır. Yani terbiye süreci orada tamamlanmaktadır. Onun için ödül ve ceza ahrette oluyor. Ödül ve ceza olmadan imtihanın anlamı kalmıyor. Bir imtihandan söz ettiğiniz yerde bir ödül ve cezadan söz etmemiz gerekiyor.
Ahireti dünyadan koparırsak, geriye ruhsuz bir ceset kalır. Bu anlamda dünya ahretin tarlasıdır. O yüzden mümin için ahireti merkeze alıp, zihni ona göre odaklama gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Müminin zihninin odağında ahretin olması gerekiyor. Dünya ahret olmadan bir oyun ve eğlencedir. Hiçbir sanatçı eserini hiçliğe terk etmez.  İnsanoğlu Allah’ın bir şaheseridir. Dünyaya gönderdikten sonra onu hiçliğe terk eder mi?  Bu da ahireti gerekli kılar.”dedi. 
Seminerin sonunda Çakır, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından program ilahi dinletisi ile son buldu.