Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN DOĞU KARADENİZ GEZİSİ

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN DOĞU KARADENİZ GEZİSİ

?Sonbaharda Doğu Karadeniz bir başka olur? diyerek yola çıkan Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, geçen hafta sonu ülkemizin şirin yöresi Rize ve Trabzon´u gezdiler ve tabii güzelliklerini gördüler.

Müdür Yardımcısı Abdullah Var ile Gezi Kulübü Öğretmenleri Seyfi Günaçtı ve Semra Turgut´un nezaretinde Cuma gecesi saat 24.00´te Terme´den hareket eden 28 kişilik öğrenci grubu sabah 07.00´de Çamlıhemşin´e vardı.
Sabah kahvaltısını Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi pansiyonunda yapan grubu, Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çamanka ziyaret ederek ekibe ?hoş geldiniz? dedi ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Daha sonra Ayder´e çıkıldı. Öğrenciler, kartpostallarda ve televizyonlarda gördükleri çağlayanı ve güzel manzarayı bu sefer bizzat kendileri görüntülediler. Şifalı kaplıcaya girdikten sonra Çayeli´ne gelip Hüsrev´in yerinde Çayeli´nin meşhur kuru fasulye yemeğinin tadına baktılar.
Açık ama serin havada Uzungöl´ün tabii güzelliklerini seyredip, Uzungöl caddelerinde bisiklet keyfi yapan öğrenciler, göl kenarında fotoğraf çektirip selfi yaptılar. Akşam da Trabzon Spor Lisesi pansiyonunda konakladılar.
İkinci gün Coşandere Vadisi´ne yönelen gezi ekibi, Sümela Manastırı çevresindeki kayalıklardan taş düşmesini önleme çalışmaları sebebiyle manastıra giremediler ve uzaktan seyretmekle yetindiler. Ancak manastır yaya yolu başlangıcında bulunan ve ziyarete yeni açılan Aya Varvara Kilisesi´ni gezdiler.
Tekrar Trabzon´a dönen Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ?KTÜ´ni gezmeden ve görmeden gitmek olmaz? diyerek, üniversite kampüsünü gezdiler. Forum AVM´de öğle yemeği yediler, Boztepe´den Trabzon´u temaşa ettiler, Atatürk Köşkü´nü gezdiler ve Trabzon´un Mecidiyesi Uzunsokak´ta tur attıktan sonra gece 23.30´da salimen Terme´ye döndüler.
Hepsi de geziden memnun görünüyordu. Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Zeynep Akçay, ?Trabzon´un o harika güzelliklerini görmem, Uzungöl´de yaptığımız bisiklet turu, Karadeniz Teknik Üniversitesi´ne gitmemiz vb gibi birçok şey, bana unutamayacağım anılar bıraktı? derken Rumeysa Eker, ?Tek tek saymaya gerek yok. Gezi, başından sonuna kadar güzel ve olumluydu. Yeni yerler gördük, ufkumuz genişledi, hayal gücümüz gelişti. Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla daha bir kaynaştık? dedi. V. Ceren Bıçakçı da ?Gezdiğimiz yerlerde çok güzel ve çok farklı bir atmosfer vardı. Belki de hayatımda bir kere daha oralara gitmek nasip olmaz. KTÜ´yü gezmek bana tercihlerim arasına orayı yazma fikri verdi. Ayrıca daha çok ders çalışma azmi verdi? dedi.
Müdür Yardımcısı Abdullah Var da, ?Bence çok güzel ve çok verimli bir geziydi. Hem kendi adıma hem de ülkemizin bu güzelliklerini görebildikleri için öğrencilerimiz adına mutlu oldum? dedi.