Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN ANLAMLI ZİYARET

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN ANLAMLI ZİYARET

Samsun´un Termeilçesinde Öğrenciler Canik Başarı Üniversitesi´ni gezerek üniversite ortamını gördüler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı ve Tarih Öğretmeni Nevin Yücesan yönetiminde 25 öğrenci ile yapılan gezi sırasında öğrenciler Kent Müzesi´ni gezerek illerini tanıma ve Samsun´un tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

12D sınıfı öğrencilerinden Tuğba Çit, ?Müzeyi gezmek benim için çok faydalı oldu. Geçmiş döneme ait eşyaları ve kıyafetleri gördüm. Atatürk heykelinin denge açısından dünyada 2. olduğunu öğrenmek beni gururlandırdı? dedi.

Öğrenciler Canik Başarı Üniversitesi´ni gezerek üniversite ortamını gördüler ve bir yüksek okulu kazanmak için çalışma azmini geliştirdiler. Bu konuda görüş bildiren 10. sınıf öğrencilerden Gülseren Seçkin, ?İlk defa bir üniversiteye gittim ve üniversite hayatını görmüş oldum. İlerisi için kendime bir hedef belirlemem ve bu hedef için çok çalışmam gerektiğine kara verdim? dedi.

Gezinin en anlamlı bölümü huzurevi ziyareti oldu. Öğrenciler yaşlı amcalarına ve teyzelerine birer karanfil sundular ve onları mutlu ettiler. Hemen aralarında bir muhabbet oluştu ve çabuk kaynaştılar. Hatta Termeli bir amca öğrencilere gazoz ısmarladı ve ?Yine gelin çocuk? diyerek öğrencilere sevgilerini ifade etti.
11C sınıfı öğrencilerinden Ahmet Çakır, ?Açıkçası Samsun´un önceden nasıl olduğunu bilmiyordum. (Bizi geziye götüren) hocalarımızla yeni tanışmamıza rağmen çok yakınlaştık ve eğlenceli dakikalar geçirdik. Bu da beni çok mutlu etti? dedi.
Öğrenciler bu tür gezilerin tekrarlanması dileğiyle Terme´ye döndüler.