Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE  ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Fatih Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimi 27 Ekim 2017 Cuma günü yapıldı. Seçime 12A sınıfından Pembegül Şahin ve Sefa Yılmaz ile 12B sınıfından Eren Köse katıldı.

Seçim öncesi tanıtım, genel seçimleri aratmadı. Üç aday da fotoğraflı afiş bastırarak kendilerini sloganlarla tanıtmaya çalıştılar. Okul idaresi de aday öğrencilere vaatlerini ve hedeflerini öğrenci arkadaşlarına anlatma fırsatı verdi. Ayrıca aday öğrenciler yönetimin izni ile seçimden önce birlikte sınıflara girerek kendilerini bir kere daha tanıtma imkanı buldular.
Adaylardan Pembegül Şahin, ?Amacım, üzerimde emeği olan bu okulun seviyesini daha yukarılara taşımak ve siz değerli arkadaşlarımı en iyi şekilde temsil ederek okul idaresi ile aranızda bir köprü oluşturmaktır? dedi. Sefa Yılmaz da, ?İsteklerinizi biliyorum. Bunları gerçekleştirmek ve size en iyi hizmeti verebilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim? derken Eren Köse de, ?Biz sözle değil icraatlarımızla kendimizi göstereceğiz? dedi.
Rehber Öğretmen Özkan Hasgül, Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Güngör ve Edebiyat Öğretmeni Semra Turgut´un nezaretinde yapılan seçimde Ece Ergün, Mustafa Tombaş, Melisa Civelek, Göksu Tek, Enes R. Çakıroğlu ve Fatma Çabuk sandık kurulunu oluşturdular.
Seçime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Geçerli 409 oyun % 52,56´sını alan Sefa Yılmaz, Fatih Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı olmaya hak kazandı.
Bayrak töreninden önce bir teşekkür konuşması yapan Sefa Yılmaz, ?Bana gösterdiğiniz teveccühe çok teşekkür ediyorum. Ben artık bana oy verenlerin yanı sıra oy vermeyen arkadaşlarımın da temsilcisi olacağım. Seçim öncesi size verdiğim sözleri yerine getirmeye çalışacağım? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan da, ?Seçilen öğrencimizi tebrik ediyor, seçimin okulumuza hayırlı olmasını diliyorum? dedi.