Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FATİH ANADOLU LİSESİ COŞKULU BİR TÖRENLE YENİ ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

FATİH ANADOLU LİSESİ COŞKULU BİR TÖRENLE  YENİ ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

Üç aylık bir tatilden sonra öğrenciler okullarına kavuştu ve 18 Eylül Pazartesi günü 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Bu cümleden olarak, bütün yurtta olduğu gibi Fatih Anadolu Lisesi´nde de bir tören düzenlendi.

Sunuculuğunu 11A sınıfından Göksu Tek´in yaptığı törene öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. İlk olarak Atatürk, Türk Büyükleri, şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin aziz hatıraları için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımız söylendi.
Daha sonra kürsüye gelen Okul Müdürü Mehmet Türkan, ?Her bitiş bir başlangıçtır. Uzun bir yaz tatilinden sonra yeni bir heyecan ve şevkle okulunuza dönüyorsunuz. Burası bizim evimiz, siz de bizim çocuklarımızsınız. Evinize hoş geldiniz.
Başarının üç şartı vardır: Çalışmak, sabır ve tekrar. Sizin bu şartları gereği üzere yerine getireceğinize inanıyorum. Lâkin çalışmalara hemen başlamanız gerektiğini de hatırlatmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının hepinize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum? dedi.
Mezun öğrenciler adına, Konya Selçuk Üniversitesi Karapınar MYO Yerel Yönetimler Bölümünü kazanan İbrahim Tırabzon´un konuşmasından sonra öğretmenler adına konuşmayı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı yaptı. Kapsamlı bir konuşma yapan Günaçtı, ?İki hafta önce ?seminerler başladı, okullar şenlendi´ demiştim. Şimdi ise sadece okullar değil sokaklar, caddeler ve bütün ülke şenlendi. Çünkü geleceğimizin teminatı olan siz gençler okulları doldurdunuz.
Sevgili gençler! Sizler, Yüce Allah´ın, ?De ki; hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?? ayetinde belirtilenlerden olumlu guruptansınız, yani bilenlerdensiniz. Biz öyle olduğunuza inanıyoruz. Buraya gelerek faydalı ve değerli bilgilerinizi daha da geliştirecek ve 4 yılın sonunda inşallah hedefinize ulaşacaksınız. Bunun için biraz gayret ve iyi niyet yeterli olacaktır.
Yeni öğretim yılının sizlere, ailenize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum? dedi.
Törenden sonra öğrencilere Milli Eğitim bakanlığınca gönderilen ders kitapları dağıtıldı ve ilk ders olarak ?Vatan Sevgisi ve Şehitlere Saygı? konusu işlendi.