Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?FABRİKA´ GİBİ AHŞAP ATÖLYESİ

?FABRİKA´ GİBİ AHŞAP ATÖLYESİ

Terme Belediyesi kaynaklarının verimli ve etkin kullanılması amacıyla belediye tarafından kurulan marangoz atölyesi, adeta ?fabrika? gibi çalışıp üretim yapıyor.

Terme Belediyesi, atölyelerinde ürettiği kent mobilyalarıyla hem modern bir ilçe oluşturuyor, hem de belediye bütçesinden tasarruf sağlıyor. Piknik masası, kamelya, çöp kovası, bank, aydınlatma direği, pergole gibi malzemeler, Terme Belediyesi´nin demir ve ahşap atölyelerinde kendi işçisiyle üretilerek ve onarılarak, israf edilmeden hizmete dönüştürülüyor.
Ekipler, son olarak atölyede ürettikleri kamelya ve bankları ilçe merkezindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Terme Öğrenci Yurdu, ÖMÜ Terme Meslek Yüksekokulu bahçeleri ve park alanlarına monte etti. Konusunda uzman 4 personelin görev aldığı marangoz atölyesinde üretilen ürünler, okul, yurt bahçelerine, cami avlularına, mesire alanlarına ve parklara yerleştirilmeye devam ediyor.

DÜŞÜK MALiYET
Belediye Başkanı Şenol Kul, atölyelerinde yapılan imalatların ve onarım hizmetlerinin düşük maliyetlerle gerçekleştirildi-ğini belirterek, "Satın almak yerine, park ve yeşil alanlarımıza yerleştirdiğimiz kent mobilyaları ve malzemeleri, kendimiz üretiyoruz. Üretilen malzemeler hem çok kaliteli hem de maliyeti çok ucuz. Ürettiğimiz kent mobilyaları, ilçemizin her köşesinde güzel bir görünüm sağlıyor. Zarar görmüş, yıpranmış malzemelerimizi de yerinde tamir ediyoruz ya da atölyelerimize getirerek, bakımlarını yapıyoruz" dedi.

OKUL, CAMi VE PARKLAR
Seri şekilde üretime devam ettiklerine de vurgu yapan Başkan Kul, ?1 yıldan az gibi kısa süre önce faaliyete geçen atölyemizde 30 kamelya, 200 oturma bankı, 50 piknik masası ve çöp kovaları üretimi gerçekleştirildi. Bu ürünlerimizi mahalle muhtarlıklarımızdan, okul ve yurt yönetimlerinden ve camilerimizden gelen talepler doğrultusunda gönderiyoruz. Hedefimiz üretim kapasitemizi daha da üst noktalara taşımak. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Ayrıca, sadece ilçemize değil çevre ilçelerimize de kamelya ve oturma bankları göndermeye başladık? şeklinde konuştu.