Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EYT MAĞDURLARI HAKLARINI iSTiYOR

EYT MAĞDURLARI HAKLARINI iSTiYOR

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), seslerini duyurmak için yurdun dört bir yanında çeşitli eylemler düzenlemeye devam ediyor. Bu mağdurlar arasında yer alan Termeli vatandaşlardan bazıları da ? Bu soruna bir çözüm

Türkiye´nin dört bir yanında EYT mağduru vatandaşlar, mağduriyetlerine son verecek yasanın bir an önce çıkması için eylemlerini sürdürüyor. Türkiye´de yaklaşık 4 milyon kişinin EYT mağduru olduğu tahmin ediliyor.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar, en son Ankara´da düzenlenen Büyük Ankara Mitinginde seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. Mitinge Samsunlu mağdurlardan da destek geldi.

TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ
İlçemizde de bir çok EYT mağduru olduğu belirtilirken, bu kişilerden bazıları sosyal medyada kurulan EYT gurubu üzerinden tepkilerini dile getirdiklerini söyledi.
İlçemizdeki EYT mağdurlarından, esnaf Berber Bülent Özdemir ?1993´te sigorta başlangıcım var. O günün şartlarında bana yetkililer, 5 bin gün ya da 25 yılı tamamlamam halinde emekli olabileceğim söylemişti. Ancak 1999 yılında çıkan yasa ile 5675 gün ve 10 yıl daha yaş vurdu. Emekliğim 10 yıl daha ileriye gitti. Bizim çıkan kanunlara itirazımız yok fakat yasanın geriye dönük uygulanması bizi mağdur etti. Biz erken emeklilik değil biz kazanılmış hakkımızı istiyoruz.?dedi.
EYT mağduruyuz diyen Termeli esnaf Adem Şengül ise ?Kardeşimle aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Şuan 50 yaşındayım. 7300 günlük ödenmiş sigorta pirimim var. Hastayım ancak emekli olamadığım için çalışmak zorundayım. İşkur bünyesinde çalışmak için başvuru yaptım, yaşım gereği işe alınmadım. 15 yıldır bu sıkıntıları yaşıyoruz. Artık bu sorunun yetkililerce görüşülmesini ve bu soruna bir çözüm bulunulmasını istiyoruz.?diyerek tepkisini dile getirdi.
Başka bir mağdur İdris Aysoy da ?Sigorta başlangıcım 1988 ve 9 bin iş gününe yakın ödenmiş sigorta pirimim var. Emeklilikte yaş düzenlemesi ile ilgili yasa çıktığında, bizim başlangıç tarihimiz erken olduğundan bizi etkilememesi gerekiyordu. Ancak çıkan yasa geçmişe dönük bizleri de etkiledi. Bundan dolayı mağduruz.? dedi.