Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ETLER NE KADAR SAĞLIKLI!

ETLER NE KADAR SAĞLIKLI!

Terme Belediyesine ait mezbahane kapandığı için yaklaşık 3 aydır hayvan- larını Çarşamba mezbahanesinde kestiren Termeli kasaplar durumdan şikâyetçi.

Terme´de faaliyet gösteren kasaplar, ilçedeki mezbahanenin kapanması üzerine hayvan kesimlerini, Çarşamba mezbahanesinde yaptırmaya başladı.
Ancak burada etlerin zamanında ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilmediğini iddia eden çoğu kasap, mağdur olduklarını dile getirerek Terme´deki mezbahanenin kapanmasına isyan etti.

ETLERİ BU ŞEKİLDE
NASIL SATAYIM?
Çarşamba mezbahane-sinde etlerin hijyenik bir ortamda kesilmediğini ve çok kanlı olduğundan müşteriye satamadığını söyleyen bazı kasaplar ?Etler hijyenik bir ortamda ve zamanında kesilmediği için bize kanlı şekilde teslim ediliyor. Üstlerindeki kanlı tabakayı atıyoruz fakat bu sefer de zayiat çok oluyor. Ayrıca etlerin nakliyesini yapan araçların da hijyenik ve özellikle de soğuk hava depolarının olmasını istiyoruz.
Sağlık çok önemli. Sağlıklı beslenmeyle sağlıklı olunur. Bu konuyla ilgili yetkililerden yardım bekliyoruz. Terme´deki mezbahanenin kapanması bizler için hiç iyi olmadı.? şeklinde tepki gösterdi.
Bununla da yetinmeyen kasaplar, Çarşamba´da kesilen etleri yanına alarak Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir´in makamına giderek şikayetlerini dile getirdiler.

AKILLARDA
SORU İŞARETİ!
İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir ve veteriner hekimler tarafından etlerin incelenmesi üzerine ortaya çıkan gerçekler akıllarda soru işareti bıraktı. İnceleme sonrası etlerin biran önce imha edilmesi kararı alınırken konuyla ilgili tutanak tutularak ilgili makamlarla iletildi.
İlçe Tarım Müdürü Demir ve veteriner hekimler, etlerin kanlı şekilde müşteriye satılamayaca-ğını, böyle etlerin biran evvel imha edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca kanlı gelen etlerin kesinlikle nakliye araçlarından teslim alınmaması uyarısında da bulunuldu.

PİYASADA KAÇAK ET
SATIŞLARI ARTTI
Terme mezbahanesinin kapanmasıyla kaçak et kesimlerinin de arttığını dile getiren kasaplar ?Terme´de merdiven altı kaçak et kesimi arttı. Vatandaşlar et alırken sağlığımız bozulur mu diye tedirgin. Biran önce mezbahanenin tekrar faaliyete geçmesini istiyoruz.?dediler.