Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET AKBULUT GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET AKBULUT  GÖZYAŞLARIYLA  TOPRAĞA VERİLDİ

Emekli öğretmen olan aynı zamanda gazete ve dergilerde Terme ile ilgili birçok araştırma yazısı yayınlanan Ahmet Akbulut, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Emek­li öğ­ret­men, Terme Bilgi Pı­na­rı Der­gi­si ve Ünye Canik Der­gi­sin­de bir dönem ya­zar­lık yapan Ahmet Ak­bu­lut ge­çir­di­ği kalp krizi so­nu­cu vefat etti.

Edi­ni­len bil­gi­ye göre 21 Ağus­tos Cuma günü akşam sa­at­le­rin­de evin­de is­ti­ra­hat eder­ken vefat eden Ak­bu­lut Terme Dev­let Has­ta­ne­si­ne kal­dı­rı­lır. Bu­ra­da vefat et­ti­ği an­la­şı­lan Ak­bu­lut 22 Ağus­tos Cu­mar­te­si günü Fenk Ma­hal­le­sin­de­ki evin­den he­lal­lik alın­dık­tan sonra Pazar Ca­mi­in­de kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan göz­yaş­la­rıy­la aile kab­ris­tan­lı­ğı­na def­ne­di­lir.


Ce­na­ze­ye Bilgi Ga­ze­te­si ya­zar­la­rı, Ünye Kent Ga­ze­te­si ekibi, ak­ra­ba ve dost­la­rı ka­tıl­dı.

Ahmet Ak­bu­lut: 1929 yı­lın­da Terme´nin Baz­la­maç Ma­hal­le­sin­de doğan Ak­bu­lut, 1948 yı­lın­da Ladik/Ak­pı­nar Köy Ens­ti­tü­sü´nden mezun olur. As­ker­lik son­ra­sı Bafra Kı­zı­lır­mak İlko­ku­lun­da 1958-59 öğ­ret­men­lik yapan Ahmet Ak­bu­lut, 1959 yı­lın­da Ata­türk İlko­ku­lu´na tayin olur. Ata­türk il­ko­ku­lun­da 17 yıl öğ­ret­men ola­rak hiz­met eden Ak­bu­lut, 1976 yı­lın­da bu okul­dan emek­li oldu.

Öğ­ret­men­lik dö­ne­min­de üç bin­den fazla öğ­ren­ci ye­tiş­tir­di­ği­ni be­lir­ten Ak­bu­lut: ?Onlar, benim en büyük ese­rim­dir. Öğ­ren­ci­le­rim­le gurur du­yu­yo­rum.? Di­yor­du. 1963-65 yıl­la­rı ara­sın­da Terme Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü Baş­kan­lı­ğı da yapan Ak­bu­lut kulüp bün­ye­sin­de Terme´ yi kül­tür et­kin­lik­le­riy­le bu­luş­tu­rur.


1966-71 yıl­la­rı ara­sın­da Tür­ki­ye Öğ­ret­men­ler Sen­di­ka­sı (TÖS) Terme Şube Baş­kan­lı­ğı da yapar. 12 Mart dar­be­sin­de sen­di­ka ka­pa­nır.


1976-1980 yıl­la­rı ara­sın­da Terme´de bir si­ya­si par­ti­nin yö­ne­ti­min­de görev yapan Ak­bu­lut öğ­ret­men­lik mes­le­ğiy­le si­ya­se­tin hiç bağ­daş­ma­dı­ğı­nı söy­ler­di.


Ahmet Ak­bu­lut, ede­bi­ya­ta aşık bi­riy­di. Oku­mak, onun en büyük ho­bi­siy­di. O canlı bir kü­tüp­ha­ney­di. Ya­zı­la­rı­na yıl­ma­dan top­lum adına devam eder­di. 1962-1971­yıl­la­rı ara­sın­da Cum­hu­ri­yet Ga­ze­te­si­nin ?Tar­tış­ma? sü­tu­nun­da ma­ka­le ve eleş­ti­ri ya­zı­la­rı ya­yım­la­nan Ahmet Ak­bu­lut, daha son­ra­ki yıl­lar­da ?Barış? ve ?Ünye Kent Ga­ze­te­le­rin­de? anı ve de­ne­me türü ya­zı­lar yazar. Ay­rı­ca Ak­bu­lut Terme Bilgi Pı­na­rı Der­gi­si ve Ünye Canik Der­gi­le­rin­de araş­tır­ma ya­zı­la­rı vardı.


Hbr:Nazan Şen­te­pe