Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ OYUNLARLA KUTLANDI

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ OYUNLARLA KUTLANDI

Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Terme Amazon Tiyatrosu, özgün bir oyun daha sergiledi: ?İKİ KADIN BİR DÖŞEK?

Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Terme Amazon Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ?İki Kadın Bir Döşek? adlı tiyatro, 27 Mart Pazar günü Belediye Kültür Merkezinde tiyatro sevenlerin beğenisine sunuldu.

Nermin Yılmaz´ın yazdığı ve yönettiği son eser olan oyun, izleyiciler tarafından beğenilerek bol bol alkışlandı.


TELEFON IŞIKLARIYLA SAHNELENDİ

Saat 16.00´da sahneye konulan oyunun ilk seansında elektriklerin aniden kesilmesi tedirginlik yaratsa da, seyircilerin cep telefonlarıyla sahneyi aydınlatması oyuncuları rahatlattı.

Birinci perde, seyircilerin desteğiyle sahnelendi.

İkinci seans ise saat 20.00´de sahneye konuldu.

Kumanda masasında Gamze Yılmaz ve Hande Yılmaz´ın görev yaptığı oyunda, Hilal Rümeysa Tecir, Tuğçe Ecem Ergen, Tayyip Çetinkaya, Hüsna Kesgin, Murat Şentürk, Güner Keskin, Dilek Köse, Aysel Şahin, Sedanur Günay rol aldı.

Belediye Kültür Merkezinde sahneye konulan oyunu Belediye Başkanı Şenol Kul, CHP İlçe Başkanı Hasan Bekgöz, MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuray Selçuk, Bilgi gazetesi çalışanları, bazı öğretmenler ile birlikte çok sayıda tiyatro sever izledi.

İki Kadın Bir Döşek adlı oyunda kadın erkek ilişkilerine farklı bir açıdan bakılıyor. Bazı toplumsal değerlerin insanlarımıza dayattığı çok eşliliği acıklı ve gülünç yönleriyle ele alan yazar, yanlış geleneklerin ve batıl inançların toplumsal yapıyı nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor.

?Yanlış gelenekler yüzünden yaşanan boşanmalar toplumsal yapıyı tehdit eder? tezinin savunulduğu oyun, izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü.

Oyunda ayrıca kadına yönelik şiddet ve cehalet nedeniyle kadınların sürüklendiği felaket, özellikle yanlış anlayışlar yüzünden kadınların düşürüldüğü gülünç durumlar en çarpıcı yanlarıyla göz önüne seriliyor.