Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA TİYATROLAR  GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Tiyatrolar Gününde Amazon Tiyatrosu çocukları da büyükleri de unutmadı. Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Terme Amazon Tiyatrosu iki oyun sergiledi.

BENCİLLE TEMBEL
?Bencille Tembel? adlı çocuk oyunu Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Terme Amazon Tiyatrosu tarafından 27 Mart 2017 Pazartesi günü Belediye Kültür Merkezinde sahneye konuldu.

İKİ KADIN BİR DÖŞEK
28 Mart 2017 Salı günü saat 20.00´de ise yine Belediye Kültür Merkezinde ?İki Kadın Bir Döşek? adlı tiyatro Termeli tiyatro sevenlerin beğenisine sunuldu. İkisi de Nermin Yılmaz´ın yazdığı oyunlar izleyicilerin beğenisini kazandı.
İki Kadın Bir Döşek adlı oyunda kadın erkek ilişkilerine farklı bir açıdan bakılıyor. Bazı toplumsal değerlerin insanlarımıza dayattığı çok eşliliği acıklı ve gülünç yönleriyle ele alan yazar, yanlış geleneklerin ve batıl inançların toplumsal yapıyı nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor.
?Yanlış gelenekler yüzünden yaşanan boşanmalar toplumsal yapıyı tehdit eder? tezinin savunulduğu oyun, izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü.
Oyunda ayrıca kadına yönelik şiddet ve cehalet nedeniyle kadınların sürüklendiği felaket, özellikle yanlış anlayışlar yüzünden kadınların düşürüldüğü gülünç durumlar en çarpıcı yanlarıyla göz önüne seriliyor.
Kumanda masasında Gamze Yılmaz´ın görev yaptığı oyunda, Hilal Rümeysa Tecir, Nesli Yılmaz, Tayyip Çetinkaya, Hüsna Kesgin, Murat Şentürk, Yaren Semiz, Esra Demir, Çağla Akman ve Sedanur Günay rol aldılar.
Terme Belediyesi ile Eksen Kereste Fabrikası ve Bilgi Matbaası tarafından desteklenen oyunları çok sayıda tiyatro sever izledi.