Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BUDAMA KURSU SONA ERDİ

BUDAMA KURSU SONA ERDİ

İlçemiz Mescitli Mahallesinde bir grup üreticiye teorik ve pratik olarak budama kursu verildi.

İlçemiz Mescitli Mahallesinde Muhtar Cevat Aksoy`un davetiyle bir grup üreticiye teorik ve pratik olarak budama kursu verildi.
Mescitli Mahallesinde 13 Şubat Cuma günü Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisleri Ferat Sezgin, H. Avni Öztürk ve Fikret Saygın` ın katılımıyla verilen kursta, verilen budama kursu almak isteyen üreticilere budamanın amacı, nasıl yapılacağı, fayda ve zararlarının neler olduğu konularında teorik bilgiler verildi.

Kursta ayrıca, budamanın her şeyden önce bitkiyi korumak için çok önemli bir faktör olduğu, meyve fidanlarından ürün alınması isteniyorsa bakımının mutlaka çok iyi yapılması gerektiği hususları vurgulandı.
Kurs kapsamında mahallede en çok bulunan elma, armut, erik meyveleri ile ceviz ve kivi üzerinde uygulamalı budama eğitimi verildi.
Budamaların en geç mart ayının ortalarına kadar bitirilmesi ve budamadan sonra mutlaka mantari hastalıklarına karşı ilaçlama yapılması gerektiği belirtilirken çiftçilere verimli ve bolkazançlı bir üretim sezonu dilendi.