Bugün, 23 Nisan 2024 Salı
terme haberleri- terme bilgi-

BEKLENEN OLMADI

BEKLENEN OLMADI

Yaklaşık bir aydır fındıkta müdahale alımını bekleyen üreticilere Trabzon´dan kötü haber geldi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta şuan için müdahale alımlarının söz konusu olmadığını söyledi.

ÜRETİCİNİN HAYALLERİ BİR KEZ DAHA YIKILDI

Sezona 12 lira seviyelerinden başlayan ve serbest piyasada 14 lira seviyelerine kadar fındık fiyatlarında yaşanılan sert düşüşle hayal kırıklığına uğrayan üreticiler, müdahale alımlarının olmayacağı haberi ile bir kez daha yıkıldılar. Trabzon´da düzenlenen ?Fındık Sektörü Değerlendirme Toplantısında? sektör temsilcileri ile bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) müdahale alımlarının şu an için söz konusu olmadığını açıkladı. 

YILDIRIM: FINDIKTA MÜDAHALE OLMALIYDI

Dünya Gazetesi Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Trabzon´daki toplantıyı değerlendirerek, TMO´nun müdahale alımı yapması gerektiğine vurgu yaptı. Yıldırım, ?Sayın bakanın serbest piyasaya müdahale etmiyoruz açıklaması bence çok yerinde değil. Serbest piyasaya müdahale etmiyorsanız, o zaman et fiyatlarında nasıl taban fiyata çıkıyorsunuz? TMO, bugün birçok ürünün fiyatını açıklıyor, bunlar piyasaya müdahale değil mi? Diğer ürünlerde nasıl oluyorsa, bence fındık sektöründe de müdahaleye ihtiyaç var.? dedi.

SOYDAN: FİYAT YİNE DÜŞERSE MÜCADELE EDİLECEK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ise bugünden itibaren Bakan Çelik´in açıklamalarının fiyata yansıması gerektiğinin altını çizdi. Soydan, ?Sayın bakanımız ihracatçıları sert bir dille uyardı. Bazı ihracatçıların fındık üzerinde oynadıkları oyun bugünden itibaren bozuldu. Ümit ediyoruz ki bakanımızın açıklamaları fındık fiyatlarına olumlu yansıyacaktır. Eğer yansımazsa tekrar hükümete başvurarak, fındık ile ilgili net bir açıklama yapmasını isteyeceğiz.? diye konuştu. Ordu Olay